Европљани стали иза Ђанија Инфантина!

Кандидат за председника Светске фудбалске федерације (ФИФА) Ђани Инфантино имаће подршку 13 европских националних савеза пред изборе у тој организацији.

Фудбал 14.02.2016 | 09:20
Европљани стали иза Ђанија Инфантина!

То је закључак састанка регионалних фудбалских савеза у Београду.

Састанку у Београду у Хотелу "Метропол", којим је прседавао први човек Фудбалског савеза Србије Томислав Караџић, присуствовале су делегације фудбалских савеза Албаније, Босне и Херцеговине, Бугарске, Хрватске, Кипра, Грчке, Македоније, Црне Горе, Румуније, Словеније, Русије и Турске.

Такође, учешће на састанку су узели и највиши званичници УЕФА, предвођени првим потпредседником Анхелом Маријом Виљаром, генералним секретаром Ђанијем Инфантином, замеником генералног секретара Теодором Теодоридисом, директором Одељења за такмичења Ђорђом Маркетијем, шефом одељења за интегритет такмичења Урсом Клусером и менаџером одељења за маркетинг Ноелом Мунијем.

Поред једногласне подршке Инфантину у кандидатури, било је речи и о актуелној ситуацији у УЕФА и припремним радњама за наредне значајне састанке ове организације.

Током састанка, представници УЕФА одржали су три презентације на теме увођења евентуалних новина у оквиру такмичења млађих категорија, додатне заштите интегритета такмичења и маркетинга.

Вандредни конгрес ФИФА, на коме ће бити одабран нови председник те организације, биће одржан 26. фебруара у Цириху.

Поред Инфантина, кандидати за председника ФИФА су Али бин Ел-Хусеина, Жером Шампањ, шеик Салман бин Ебрахим ел Калифа и Токио Сексвејл.

Коментари / 0

Оставите коментар