Проблем је начин на који се Хаг понаша

Председник Владе Србије Александар Вучић изјавио је данас да је велики проблем начин на који се Хашки трибунал понаша према Србији.

Србија 13.02.2016 | 21:57
Проблем је начин на који се Хаг понаша

"То за мене представља велики проблем, зато што не могу да објасним људима у Србији зашто један човек умре, а да нам Хаг ништа не објасни, а да нам онда кажу изручићете га (Војислава Шешеља) тог дана, случајно у јеку кампање, да ли да помогнемо десничарима или да рушимо тебе, потпуно је свеједно. Они који су желели да направе проблем Србији, направили су га", казао је Вучић новинарима приликом отварања новог погона Кока-Коле у Земуну.

Вучић је казао да ће одлуку о упућивању Шешеља у Хаг донети сам и да ће та одлука бити "увек најбоља за Србију".

Он је казао да Србија добро зна и своје домаће и медјународне обавезе, али да "изгледа Србија мора да подсећа друге на њихове обавезе".

Хашки трибунал затражио је од Србије да изручи лидера Српске радикалне странке Војислава Шешеља како би присуствовао изрицању пресуде у том суду 31. марта.

Трибунал је Србији наложио да до 15. марта достави извештај о томе да ли има проблема у вези са хапшењем и изручењем Шешеља.

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да га је срамота од неписмених људи и оних који мрзе Србију и њене госте, те да не жели да коментарише оптужбе из Демократске странке да је сенатор Џон Мекејн, који је био његов гост, сарадјивао са Исламском државом.

"Срамота ме је да коментаришем тако нешто, али срамота ме је да постоје неписмених људи који не могу ни да прочитају, ни да разумеју то што читају, а који толико мрзе Србију да мрзе и оне који су нам гости и зато је боље да ништа не говорим", рекао је Вучић у Земуну на отварању Регионалног центра за сокове који је данас отворила компанија Хеленик Кока-Кола.

Премијер је навео да је са сенатором Мекејном и осталим члановима делегације америчког Конгреса разговарао и о односима Србије са САД, Русијом и ЕУ, те да је од њега научио много тога.

"Рекао сам оно што иначе јавно говорим. Као што сам (председнику Рисије Владимиру) Путину рекао да је Србија на европском путу, тако сам и америчким пријатељима рекао да је ЕУ наш стратешки циљ, а да желимо да чувамо наше односе са Русима", рекао је српски премијер.

Извор: Бета

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

горан

13.02.2016 15:37

Ако се не варам Хаг је тајним налогом тразио хапсење Радете и остало двоје јос јануара 2015, тј. прије 13 мјесеци. Када Србија то није урадила након 10 мјесеци Хаг је у отобру изасао са јавним захтјевом. Сто се тице Сесеља и Толимира тј. пустања на привремену слободу, главна разлика је да је Толимир правосназно осудјен-добио дозивотну док Сесељ јос није.

ОДГОВОРИТЕ
Name

србијанац

13.02.2016 19:11

Вуцицу не мозе се сједити на две стлице увек се једна изклизне .

Name

ОС

13.02.2016 16:26

А Србија, то си ти!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Провидно

13.02.2016 16:29

Мекејн је дошао да ти из прве руке каже да ће те подржати на тај начин. Хаг ће тражити Шешеља, а ти га ко бајаги не даш. И добијаш изборе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан БЛ

13.02.2016 16:46

Ајд сада се покази јунацино,лако је Србе зајебавати.Изруци га ако смијес,хахахаха.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зумба

13.02.2016 17:12

Глумац,обицно лапрдање,послао Хаагу извињење а овамо се јунаци,због избора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

доста је било

13.02.2016 18:51

Сад се покажи Вучићу,ако смијеш рећи НЕ својим менторима!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛИЈА

13.02.2016 19:16

Е НЕСМИЈЕС ГА ИСПОРУЦИТИ. АЛ ЦЕ МОРАТИ ДА СЕ ВРАТИ МАКАР НА НОСИЛИМА. УХАПСИЦЕ ГА МАЛО ЈАЦЕ СИЛЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Погле погле ал је запјенио!

13.02.2016 20:08

Зипа га мајке ти!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Двоглед

13.02.2016 22:27

Требали смо ми о томе мислити поцетком деведесетих!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

14.02.2016 13:08

Шта ми наприча овај српски издајник и брука српског народа. СРАМОТА га онога који је између осталих заговарао бомбардовање НАТО-а убијање српских цивила, дјевојчица од 3 године и равњање са земљом касетним бомбама и бомбама са осиромашеним ураниуомом. Љиго бјелосвјетска. Он ти је пријатељ?! Ти си нешто рекао Путину као и она Михаиловићка. Све сте ви спремили да испоручивање Шешеља кога су држали 12 година без оптужнице, који је направио циркус од Хашког трибунала не због себе него због српског народа. Толико те цјене да сада не дају српским адвокатима ни да писну! Видјећемо колико ти значи тај уперени прст. Сви сте ви послије 5ог октобра зрели за депоније.

ОДГОВОРИТЕ