Кондоми будућности: Танки као длака

Користећи латекс произведен из аустралијске траве, научници су на ивици проналаска материјала за израду најсигурнијих и најтањих до сада презерватива на свијету. Без обзира колико ће бити танки, аустралијски су научници увјерени како ће ови кондоми будућности бити издржљивији од свега што смо имали до сада прилике да видимо.

Република Српска 13.02.2016 | 14:40
Кондоми будућности: Танки као длака

Толико тражену супстанцу за израду отпорног и чврстог латекса погодног за дизајн оваквих презерватива, пронашли су у обичној дивљој трави која расте у полупустињским предијелима Аустралије.

Чудесној биљци којој можемо да захвалимо што ће будуће генерације имати прилику да практикују још сигурнији секс од овог данашњег, име је спинифекс.

“Одлична ствар у наноцелулозном екстракту из ове биљке јесте што је флексибилан, па из ње можемо направити снажнију, али тању мембрану. Укратко, то вам је као да сте пронашли Свети Грал у производњи гуме”, рекао је професор Универзитета у Квинсланду Дарен Мартин.

Према његовим ријечима, спинифекс је домородачко становништво користило као природни лијепак. Увјерен је како ће, захваљујући овој биљци, успјети да произведе кондоме који су 30 одсто тањи, а ипак одговарају свим досадашњим стандардима.

“Прошле смо године успјели да стањимо материјал за производњу презерватива до 45 микрона, што је, отприлике дебљина једне власи косе, с ваше главе”, рекао је Мартин.

Захваљујући специфичном својству које има спинифекс, процес производње презерватива ће бити и знатно јефтинији. Када је у питању проиозводња презерватива, настојања да се учини тањим резултирала су низом нових производа, а један од најиновативнијих је свакако онај групе тинејџера који су осмислили презерватив који мијења боју, када дође у контакт са полно преносивим болестима.

Извор: Прес РС

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Михаило М.

13.02.2016 14:35

Још мало какви сте јеб... КОНДОМИ вам неће ни требати. Да би вас спасао од срамота пред Богом и народом предлажем ЗАБРАНУ КОНДОМА. МОЖДА ЋЕ НАС БИТИ ТАДА НЕШТО МАЛО ВИШЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

***

13.02.2016 14:56

Танки кондоми ко пиц*на длака, од сад це мало бити у сколи дјака...

Name

тако је

13.02.2016 15:14

Тацно Микицу, сваки смрце ракију и пуси дуван, па им изгледа к'о скуван.

Name

Умјесто

13.02.2016 19:14

Умјесто да предлажемо како се ријешити бијеле куге, ево ста ми рекламирамо. Замјерим и уредниству овог портала сто ово објављују.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јесте бас

13.02.2016 19:50

Умјесто да рекламирају к*ру како да направи авантуру, те да ставе слике гдје се виде сике, гдје се види г**а гола, а не да од нас прави вола..Моми не требају кондоми***

Name

Црни

14.02.2016 07:10

Направите и за мене да пашу данашњи стежу и безвезе су

ОДГОВОРИТЕ