Суспендовани Хрват судио на УС опену!

Тениски судија који је суспендован током истраге о намештању мечева, судио је на прошлогодишњем УС опена, потврдила је УСТА.

Тенис 15.02.2016 | 11:40
Суспендовани Хрват судио на УС опену!

Тениска асоцијација Сједињених држава објавила је да је хрватски судија Денис Питнер, који је у августу суспендован на годину дана, био учесник последњег Грен слема сезоне.

Питнер је добио казну од 12 месеци јер је откривао детаље о физичком стању играча и пријављивао се на налог са којег су уплаћиване опкладе на тениске мечеве.

Он је 13. јула добио потврду УС опена о учешћу и подигао своју акредитацију пре него што је УСТА обавештена о суспензији.

Кровна тениска организација у Америци у петак је објавила саопштење у којем истиче да је дошло до “грешке у систему”.

Након што је британски Гардијан открио да су у скандалу око намештања мечева учествовале и судије, огласила се и УСТА.

“Пошто је у последњих 24 сазнала да је судија који се налази на листи ‘Забрањене акредитације’ можда радио на УС опену 2015. као линијски судија, УСТА је моментално истражила наводе. Тениска асоцијација САД била је шокирана када је сазнала да је то тачно”, наводи се у саопштењу.

Питнер је био учесник и на АТП турниру у Дохи у јануару.

“Ове ствари узимамо у обзир екстремно озбиљно и спровешћемо истрагу како бисмо сазнали шта је узроковало овакву грешку. То ће нам бити приоритет првог реда”, додаје УСТА.

Прошлог месеца, пред почетак Аустралијан опена, ББЦ и Буззфеед открили су постојање широке мреже намештања и корупције у тенису. Кровне организације спорта саопштиле су у петак да ће бити потребно најмање годину дана како би се оптужбе истражиле.

Коментари / 0

Оставите коментар