Младен Обрадовић ослобођен оптужби

Пресудом Вишег суда у Београду Младен Обрадовић и 13 припадника забрањеног покрета "Образ" ослобођени су оптужби да су организовали насиље током Београд Прајда 2010. године.

Србија 13.02.2016 | 09:00
Младен Обрадовић ослобођен оптужби

Невладина организација Парада поноса оценила је да је ослобађајућа пресуда секретару "Образа" Младену Обрадовићу, неприхватљива и да шаље јасну поруку припадницима ЛГБТ заједнице и свим грађанима да њихово право на живот и безбедност у Србији нису гарантовани.

Како се наводи у саопштењу, таква пресуда ће допринети атмосфери некажњивости за кршења људских права припадника ЛГБТ заједнице.

"Према извештајима медија, у нередима током Прајда 2010. године учествовало је 7.000 хулигана, а 141 особа је повређена. Пресуда шаље јасну поруку припадницима ЛГБТ заједнице и свим грађанима Србије да њихово право на живот и безбедност у Србији нису гарантовани и да за насиље и уништавање имовине нико није одговоран", стоји у саопштењу.

Парада поноса је додала да је Обрадовић "дуги низ година ширио мржњу и нетрпељивост према ЛГБТ заједници и бранитељима људских права, што је више пута демонстрирао у својим изјавама и јавним наступима, који су Уставном суду Србије послужили као основа за забрану 'Образа' 2012. године".

Та организација је позвала државне органе, првенствено тужилаштво, да све оне који су вршили насиље или претили учесницима Прајдова од 2009. године до данас "неодложно приведу правди".

Пресудом Вишег суда у Београду Младен Обрадовић и 13 припадника забрањеног покрета "Образ" ослобођени су оптужби за насиље током Београд Прајда 2010. године.

Првобитном пресудом, коју је Апелациони суд укинуо, Обрадовић је био осуђен на две године, а његови сарадници на казне од шест месеци до године дана затвора.

Извор: Н1

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Михаило Микић

13.02.2016 10:06

Ниси ЧЛАНОВИ ЛГБТ заједнице ИЗНАД ЗАКОНА, који треба такође да нормалне људе штити од њиховог јавног понашања које ноћу када никог на улицу нема може проћи некажњено али дању када родитељи са дјецом шетају улицом нико нема право својим понашањем никоме да смета!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

13.02.2016 12:37

Све бих ја њих послао у Русију па нека тамо парадирају због "угожавања" људских права. Нека раде између 4 зида шта хоће али рекламиарати разврат и душевну болештину по улицама је прво грешка оних који су им одобрили па онда ове што парадирају. Да ли "државни органи" мисле на своју дјецу и будућност када код нас свакако влада бјела куга.

ОДГОВОРИТЕ