БЛ: Шалке пао у Мајнцу!

У дуелу претендената за наступ у европским куповима између Мајнца и Шалкеа бољи је био домаћин на отварању 21. кола Бундеслиге.

Фудбал 12.02.2016 | 23:45
БЛ: Шалке пао у Мајнцу!

Мајнц је у првом мечу 21. кола Бундеслиге везао три победе у првенству и истовремено прекинуо мини серију од два тријумфа Шалкеа! Такође се и реванширао гостима за пораз у првом делу сезоне у Гелзенкирхену.

Прву шансу на утакмици у петак увече имали су домаћи фудбалери, тачније Џон Кордоба у шестом минуту двобоја на "Кофас Арени". Колумбијац је прошао као брзи брзи воз кроз одбрану и шутирао, али је одлично одбранио голман гостију из Гелзенкирхена Ралф Ферман.

Шест минута касније његов колега из Мајнца Лорис Каруис одбранио је ударац Леона Горецке са ивице казненог простора, након одличног продора дефанзивца Шалкеа и репрезентације Босне и Херцеговине Сеада Колашинца.

Голман гостију је први капитулирао у 33. минуту, након што је после одбијене лопте на ивицу шеснаестерца натрчао дефанзивац Мајнца Гаетан Бусман и погодио доњи десни угао - 1:0.

У наставку је Шалке практично већ у првом нападу стигао до изједначења - Макс Мајер је послао употребљиву лопту у казнени простор, а тамо је прихватио Јунес Белханда и проследио у доњи десни угао Мајнцове мреже - 1:1.

Ипак, да бодови остану "код куће" побринуо се у 79. минуту капитен домаћина Јулиан Баумгартлингер, који је после шездесетак утакмица у дресу Мајнца постигао свој први погодак у Бундеслиги. Идеалан центаршут упутио је Јунуз Мали, а Аустријанцу је преостало да се поклони за 2:1.

Мајнц се 10. победом у првенству бодовно изједначио са Шалкеом, иако су плави остали на четвртом месту због боље гол разлике.

Бундеслига 21. коло

Петак

Мајнц - Шалке 2:1 (1:0)

/Бусман 33, Баумгартлингер - Белханда 46/

Субота (15.30)

Вердер Бремен - Хофенхајм

Дармштат - Бајер Леверкусен

Борусија Дортмунд - Хановер

Штутгарт - Херта

Волфсбург - Инголштат

Келн - Ајнтрахт (18.30)

Недеља

Хамбургер - Борусија Менхенгладбах (15.30)

Аугсбург - Бајерн (18.30)

ТАБЕЛА: Бајерн Минхен 53, Борусија Дортмунд 45, Херта 35, Шалке (+1) 33 , Мајнц (+1) 33, Борусија Менхенгладбах 32, Бајер Леверкузен 32, Волфсбург 27, Келн 26, Инголштат 26, Штутгарт 24, ХСВ 23, Аугзбург 21, Ајнтрахт 21, Дармштат 24, Вердер 19, Хофенхајм 14, Хановер 14.

Коментари / 0

Оставите коментар