У Брчком и даље блокада власти

Ни након цјелодневних разговора иза затворених врата, представници странака које у Брчком чине владајућу већину, нису успјели да откоче рад Владе и Скупштине.

Босна и Херцеговина 12.02.2016 | 18:20
У Брчком и даље блокада власти

Договорено је да наставимо договор – реченица је којом се дефинише још једно сучељавање мишљења и ставова везаних за проблем који је довео до блокаде – покушај Бошњака да се у Регулациони план у ужем градском језгру, на незаконит начин и уз кршење процедура, унесе локација за изградњу џамије.

Новинари су од јутра упорно чекали епилог, а на крају из кабинета обавијештени – када градоначелник буде имао шта казати – сазваће конференцију за медије, а страначке изјаве неких од коалиционих партнера су „упаковане", али јасне - договора нема.

„И ова криза је показала мањкавости у систему функционисања дистрикта, али још једном потврдила да без концензуса сва три народа нема важних одлука. Нико никоме не може наметати вољу а онда лицемјерно окривити друге због тога што не прихватају једностраност интереса. Увјерен сам да као људи који су одговорни пред својим суграђанима морамо наћи начин да деблокирано рад Владе јер су пред нама крупни и неодложни послови и одлуке", рекао је члан Владе и предсједник СДС у Брчком, Урош Војновић.

Потрага за начином изласка из кризе најављена је за наредни уторак а незванично сазнајемо да ће, уз компромисан закључак, предлагач с дневног реда прекинуте сједнице Владе повући Регулациони план „Центар два".

(БН ТВ)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

еди

12.02.2016 17:40

није то никакав незаконит нити нелегитиман захтјев...зграда посте је била дзамија...све је вец било договорено али посто се сада у брцком натјецу српске странке која је српскија не зеле имплементирати договорено...тиме отварају пандорину кутију јер је доста објеката направљено без регулационог плана(споменик,црква на босњацкој земљи код болнице и цијело насеље илицка)...непотребно,за дневно политицку корист...

ОДГОВОРИТЕ
Name

кики

12.02.2016 17:44

Ста це им дзамија у центру Брцког????? Ако то смета Србима,онда нек дају комад земље и нек се прави у неком српском селу??Мозда је то рјесење.

ОДГОВОРИТЕ