Ђуричић о Бенфики: Руи Кошта ме довео, Жесус ме није желео!

Српски фудбалер Филип Ђуричић покушаће да препороди своју каријеру у Белгији након тешког периода у Португалији.

Фудбал 13.02.2016 | 20:40
Ђуричић о Бенфики: Руи Кошта ме довео, Жесус ме није желео!

Ђуричић је био звезда у упону 2013. када је из Херенвена прешао у Бенфику за 8 милиона евра, али се није наиграо на Лужу.

Током три сезоне је наступио само 22 пута, постигавши два гола.

"У Лисабон сам стигао као велики таленат, имао сам 20 година и добио сам "десетку" коју су носили Аимар и Руи Кошта. Имао сам одличан уговор и видео сам Лисабон као први корак ка најбољим тимовима Европе. Онда сам се запрепастио када сам видео да тренер Жорж Жесус игра формацију 4-4-2. Рекао ми је да му не требам, да не игра са десетком. Питао сам га па зашто сам онда ту? Имао сам понуде из Немачке, Италије, Шпаније. Било је јасно да је мене довела управа (Руи Кошта је спортски директор клуба, прим. аут), а не тренер. Није ме желео, чак ме стављао у напад што није за мене. Трудио сам се, али није ишло, ја нисам центарфор. Питајте навијаче, 90% њих ће рећи да је требало да добијем више шанси. Али, то је живот", описао је Ђуричић своје проблеме на Лужу.

Прошле сезоне га је Бенфика слала на позајмицу у Саутемптон, а претпрошле у Мајнц. Без гола је већ две године.

"Имао сам приватних проблема у Мајнцу, у Саутемптону је било боље. Играо сам девет утакмица иако сам два месеца био повређен. Ипак, нисам могао да останем тамо због проблема између два клуба", рекао је српски фудбалер.

"Кога брига шта ја једем, мене занима само фудбал"

Крајем јануара стигао је на своју трећу позајмицу, у редовима Андерлехта тражи свој нови пут ка фудбалском врху.

"Изненадио сам се када ми је тренер дао да играм после само три тренинга са екипом. Потребно ми је време да се прилагодим и ускладим са Дефуром и Праетом. Они разумеју какав фудбал играм. Сјајно се осећам овде, дајем навијачима оно што желе - нападачки фудбал. Никад нисам сумњао у квалитет Андерлехта, али јесам у лигу. Белгијски шампионат је веома тежак, меч против Мехелена (11. на табели, прим. аут) је био исцрпљујући", анализирао је Ђуричић своје прве дане у Бриселу.

Два пута је наступио за трећепласирани тим Жупиле лиге који се бори за титулу са Гентом и Клуб Брижом.

"Осећам позитивне вибрације навијача када добијем лопту. Лакше је играти када те навијаче воле. Трудим се да им дам оно што желе. Надам се да ћу овде опет лансирати своју каријеру", рекао је Ђуричић.

За разлику од већине јавних личности није активан на друштвеним мрежама, иако је познат као особа која без пардона изражава своје мишљење.

"Волим да сам у сенци. Фејсбук и Твитер су за људе који воле да се приказују свету. Ја нисам такав. Никога није брига шта ја једем, мене занима само фудбал. Некада видим ствари другачије од других, па је моја дужност то да кажем. Као саиграчи морамо заједно радити, без обзира на разлику у годинама", закључио је повремени српски репрезентативац.

Ђуричић у Андерлехту има саиграча из Србије, своју другу сезону у Бриселу игра Иван Обрадовић, који се управо у Белгији препородио након тешког периода у шпанској Примери.

Коментари / 0

Оставите коментар