Српски гастарбајтери шверцовали избјеглице

Покрајински суд у Корнојбургу осудио је данас неколико српских држављана осумњичених за кријумчарење људи на затворске казне од 15 мјесеци до седам година.

Свијет 11.02.2016 | 20:40
Српски гастарбајтери шверцовали избјеглице

На седам година осуђен је 43-огодишњи Србин, који је најавио улагање жалбе на пресуду.

Три мушкарца и двије жене, који се већ пет месеци налазе у истражном притвору, морали су да одговарају за кријумчарење око 2.000 избјеглица од прољећа до септембра прошле године.

Само од маја до септембра су, према оптужници, илегално пребацили 1.500 лица.

Судија Дитмар Нусбаумер рекао је да је, приликом одређивање казне, као отежавајућа околност код 43-огодишњег Србина, узета у обзир његова криминална прошлост.

Његова 60-огодишња сапутница добила је четири године затвора, а мајка три године, за саучесништво, јер су стављале своје станове на располагање за возаче који су пребацивали илегалце.

Два друга осумњичена српска држављанина, који су оптужени за управљање возилима којима су транспортовани илегалци преко границе, осуђена су на три године затвора.

Државни тужилац Бијанка Шендорфер рекла је да су кријумчари постајали све „алавији“ и да су брзо организовали „велике туре“ три пута недјељно у конвоју са до 40 избеглица.

Од возила они су користили "рено еспас", у којем су уклонили сједишта како би пребацили 14 особа.

Приликом једне вожње се један путник у камиону замало угушио због издувних гасова, а возачи су имали наређење да не прекидају вожњу, те избјеглицама нису давали ни воду ни храну.

НН

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

јој

11.02.2016 19:56

Свугде нас има !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре.јој

13.02.2016 21:18

Тацно,и свугдје проблеми

ОДГОВОРИТЕ