Чак и ако постану шампиони за ''Лисице'' нема бонуса?!

Пре почетка сезоне нико није размишљао о борби за титулу у Премијер лиги, па посебна награда није ни договорена са власником клуба!

Фудбал 16.02.2016 | 16:40
Чак и ако постану шампиони за ''Лисице'' нема бонуса?!

Фудбалери Лестера боре се јуначки за титулу шампиона Енглеске, али чак и ако им успе да у трци надмаше Арсенал, Манчестер Сити и Тотенхем, неће добити ни цент бонуса за овај успех.

Веровали или не, бонус намењен освајању титуле није ни договорен са власником клуба прошлога лета, када је почињала сезона. У фокусу је била борба за опстанак, а према наводима Дејли Мејла, једини новац који им је загарантован на крају сезоне биће 8.200.000 евра које ће играчи поделити између себе, за било коју позицију од 12. па ка врху.

Менаџер Клаудио Ранијери би требало да добије бонус од 130.000 евра за позицију од 17. па навише, која гарантује опстанак у Премијер лиги, док му је за титулу у уговору стављен бонус од 2.100.000 евра, па може да каже да је одлично прошаи.

Са играчима је, пак, другачије, па им је финансијски свеједно да ли су први или 12. на табели, награда им је иста!?

На Острву, традиционално, сваке сезоне клубови одређују бонусе у договору са играчима, како би мотивисали тим, али у Лестеру то није био случај као у таборима осталих ривала, јер нису ни размишљали о титули. Занимљиво је и да када се ти бонуси договоре, према правилима ФА Енглеске, њихов износ не може да се мења током сезоне, и морају да буду исплаћени.

У Лестеру су, изгледа, размишљали краткорочно, па је за пласман на 17. позицију или сваку другу на горе предвиђен бонус од 4.500.000 евра. Како пласман одмиче, тако се бонус повећава, а стало се тек на 12. место и већ споменутих 8.200.000 евра, а новац ће се расподелити у зависности од броја одиграних утакмица.

Сваки играч који се налази у 18 изабраних за протокол требало би да добије по 12.000 евра, а сигурно је да ће од свих најбоље проћи Џејми Варди, Каспер Шмајхел и Вес Морган, који су одиграли свих 25 утакмица до сада, и који би ако до краја сезоне наступе на свих 38 мечева могли да добију по 460.000 евра.

Резервни голман Марк Шварцер на пример није имао ниједан наступ ове сезоне, али ће добити део договореног бонуса, јер је за сваку победу сваком играчу Лестера загарантовано 4.500 евра. Овај бонус је, наиме, утростручен након доброг старта Лисица у сезони, а њиме су газде желеле да награде играче, јер су брзо освојили бодове који значе опстанак.

Опет понављамо, бонус за освајање титуле није договорен са власником клуба, господином чије је име немогуће изговорити, а према правилима сада је прекасно да се постигне догвор. Наравно, ако газда одлучи да их части, то је у сваком случају дозвољено, мада може да се похвали да је добро прошао прошлог лета када је планирао трошкове.

Коментари / 0

Оставите коментар