Лајпцигов пројекат звани - Лига шампиона!

Лајпциг за тренера плаћа 10.000.000?! Ред Булов клуб већ је започео кампању стварања моћног тима који би наредне сезоне требало да се бори за сам врх Бундеслиге.

Фудбал 14.02.2016 | 10:40
Лајпцигов пројекат звани - Лига шампиона!

РБ Лајпциг игра најбољи фудбал у својој краткој, седмогодишњој историји! Лидер немачке Цвајте везао је чак 11 победа и нико у клубу више не доводи у питање пласман у Бундеслигу.

Ред Булов клуб има огромне амбиције, коначни циљ је пласман у Лигу шампиона, тако да су челни људи овог младог колектива већ почели да кују озбиљне планове за идућу сезону. Лајпциг је први на табели, од трећепласираног Нирнберга има чак осам бодова више, што је уз тренутну форму, и неоспорни квалитет за овај ниво такмичења гарант пласмана у елиту.

Према писању немачких медија РБ Лајпциг прво жели да ангажује тренера с којим ће у договору ангажовати појачања, а онда напасти велике резултате. Билд и Кикер тврде да је прва жеља газде клуба Дитриха Матешица актуелни шеф струке Аугзбурга Маркус Вајнцерл. Перспективни стручњак је недавно продужио уговор са Баварцима, што свакако отежава евентуални трансфер, али исти извори наводе да је Лајпциг чак спреман да плати обештећење за поменутог тренера и то између пет и десет милиона евра?! И овај податак, уколико је тачан, говори о амбицијама клуба, али и о финансијској моћи будућег бундеслигаша.

Као што је познато у немачкој осим Бајерна и Волфзбурга практично ниједан клуб у Немачкој до сада није издвајао астрономске цифре ни за фудбалере, а камоли тренере, па би ово представљало прави преседан.

Лајпциг са клупе тренутно води искусни вук Ралф Рангник, међутим, он ће се на крају сезоне повући и посветити искључиво директорском месту у спортском сектору.

Иначе, Лајпциг је у претходне две године много улагао у младе играче - укупно је потрошено преко 42.000.000 евра. Стигли су Дави Зелке из Вердера за 8.000.000 евра, Дамари је плаћен Аустрији 7.000.000, Нукан Бешикташу 5.000.000, Масимо Бруно Андерлехту 5.000.000, Форсберг Малмеу 3.700.000. За овог потоњег Ливерпул је летос био спреман да плати читавих 10.000.000, али одговор је био - не. Још један податак који говори о амбицијама овог клуба.

На страну то што је Ред Бул у последње време потпуно дигао руке од Салцбурга и окренуо се новом пројекту из Лајпцига...

Коментари / 0

Оставите коментар