Шешељ тражи укидање Хашког трибунала

Српска радикална странка захтијева да Србија упути иницијативу Савјету безбједности УН да Хашки трибунал што прије буде укинут и да се сви преостали Срби врате у Србију, рекао је данас лидер радикала Војислав Шешељ.

Србија 11.02.2016 | 20:00
Шешељ тражи укидање Хашког трибунала

Шешељ је навео да Србија треба да тражи да се у Србију врате и они који су послати на издржавање казне јер су у највећем броју случајева осуђени без икакве кривице.

Он је на конференцији за новинаре рекао да је генерал Здравко Толимир убијен у Хашком трибуналу тако што му није пружена адекватна и благовремена медицинска помоћ и додао да тражи да Толимир буде сахрањен уз све државне и војне почасти, без обзира што га је антисрпски Хашки трибунал осудио.

Шешељ је рекао да је Толимир ухапшен 2008. године и у Хаг доведен полумртав, једва се кретао и био је у веома тешком стању, а претрпио је неколико можданих и срчаних удара, саопштено је из СРС.

"Хашки трибунал се пре четири месеца оглушио о захтев Владе Србије да генерал Толимир буде пуштен у Србију ради лечења и на тај начин допринео погоршању његовог здравственог стања, што је довело до смртног исхода", навео је Шешељ.

Шешељ је истакао да је Толимир осуђен упркос томе што није био способан да прати сопствено суђење и да се адекватно брани.

"Став српских радикала је да Здравко Толимир није био повезан са злочинима који су му стављени на терет и да је без икакве кривице осуђен на доживотну робију", рекао је Шешељ.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Михаило Микић

11.02.2016 23:10

Др. Војислав Шешељ је потпуно у праву. Хашки СУД треба укинути а све СРБе вратити У Отаџбину. СРБијс је издала своје витешке синове и зато Генерала Здравка Тлимира као и све друге ХАШКЕ МУЧЕНИКЕ треба сахранили са војним и државним почастима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако јеее

12.02.2016 00:06

Зивио говорник ебо га одборник

Name

Пробајте

12.02.2016 19:34

Ко зна,мозда и успете.Дуго их познајете знате њихове слабе тацке.

ОДГОВОРИТЕ