Анализа: Зашто Клео није дошао у Партизан?!

Каквој се то репризи историје надају у Хумској и шта ће се десити до краја прелазног рока? Иван Томић уверава да ни црно-бели, ни он као тренер, не зависе од исхода јубиларног 150. вечитог дербија.

Фудбал 11.02.2016 | 22:00
Анализа: Зашто Клео није дошао у Партизан?!

Дошла су четворица, тражи се (макар) још један. После Марка Јовановића, Бојана Шаранова, Евертона Луиза и Седрика Гогуе, Партизан ће у завршници прелазног рока, који истиче у петак, покушати да освежи тим још једним новајлијом. У навалном делу екипе.

Црно-бели трагају за нападачем и(ли) офанзивним везистом, али како је пропала шанса за ангажман Сејдубе Суме (Слован, Кација), а преговори са Дином Ендолувом (Анортозис) прекинути још у зачетку, шансе за реализацију нису претерано велике.

Додуше, постоје.
"Размишља се о појачањима, али је јануарски прелазни рок специфичан, није у њему лако остварити све планирано", појаснио је Иван Томић, тренер клуба из Хумске 1 . "Било би неумесно према играчима који су са нама да говорим о именима, али неке ствари које смо започели желимо да завршимо. Челници клуба добро знају о коме се ради, нема потребе да им јавно шаљем поруке".

Једно име је, ипак, немогуће прескочити. Реч је о Габријелу Клеу, који је одбио понуду да се врати у Партизан, под образложењем да му супруга и тек рођено друго дете нису спремни на далек пут, али је после тога, очито, променио став, јер је потписао за Пекинг Гуан, нашег тренера Александра Станојевића.
"Комуницирао сам током прелазног рока са доста играча, један од њих је Клео, имао је огромну жељу да дође, али породица је одлучила другачије. Касније је дошла понуда (из Кине, оп. ау) коју није могао да одбије. То не мења ништа у мом односу према Бразилцу, желим му све најбоље у кариејру, свима нам је остао у лепом сећању".

Клео се заувек уселио у срца Гробара, између осталог, због голова у квалификацијама за Лигу шампиона, као и у вечитом дербију. Један такав, свакако специјални, јер је реч о јубиларном 150. чека Ивана Томића већ у другом пролећном колу.
"Не могу да кажем да сам помно пратио дешавања у Црвеној звезди, нисам ни имао времена, али знам ко је дошао, имам слику играчког кадра којим наш ривал располаже. Од тренутка кад сам пристао да дођем у Партизан дуел са комшијама ми пролази кроз главу, међутим, апсолутно ништа, ни Партизану, ни мени, не зависи од те утакмице".

С друге стране, 150. вечити дерби играће се у околностима које су, са Партизанове тачке гледишта, сличне онима из фебруара 2007, кад је Парни ваљак славио на Маракани 4:2, после огромног бодовног заостатка за црвено-белима, промене тренерам зимске реконструкције тима и успостављања новог система игре. Делује слично....
"Неки детаљи се подударају, надам се да ће резултат опет бити у нашу корист. Волео бих да се историја понови", оптимиста је Иван Томић, који ће званичан деби на клупи Партизана имати 20. фебруара на гостовању ОФК Београду.

НУЛТА ТОЛЕРАНЦИЈА ЗА ДЕБЕЛЕ, БЕЗ ПОЛЕМИКЕ О БАБОВИЋУ

Стигли су Валери Божинов и Исмаил Беко Фофана на припреме са по пет килограма вишка, али су захваљујући специјалном режиму исхране успели да "дотерају" линију током боравка на Кипру.
"Донекле су се довели у ред. На неки начин им толерише то што је било, јер им ја нисам био тренер. Да јесам, знали би у каквом стању да дођу на прозивку. Тад би важио принцип "нулте" толеранције. Обојица морају да реше одређене ствари ако хоће професионално и озбиљно да се баве фудбалом", рекао је Томић.

Тренер Партизана није хтео да узвраћа на примедбе шефа стурке Војводине, Ненада Лалатовића, како је "срамота" како се понео према доскорашњем заменику капитена Стефану Бабовићу.
"Поштујем све колеге, али не бих улазио у полемику", кратко ће Томић.

Коментари / 0

Оставите коментар