Крај саге! Лавеци одбио Шангај, изабрао другу понуду и...

...постао четврти најплаћенији фудбалер на свету! ПСЖ зарадио 6.000.000 евра за обештећење!

Фудбал 13.02.2016 | 08:40
Крај саге! Лавеци одбио Шангај, изабрао другу понуду и...

Сада је и дефинитивно завршен посао: Езекијел Лавеци наставља каријеру у Кини. Скоро сви европски медији преносе информацију да је дуго најављивани трансфер завршен, али не у Шангај Шенхуа који га је јурио данима. Лавеци ће каријеру наставити у Хебеју.

Он је четврто велико појачање новог кинеског прволигаша за којег су донедавно играли Ненад Милијаш и Мирослав Радовић. Пре Лавеција су дошли Жервињо (Рома), Стефан Мбија (Трабзон) и Гаел Какута (Севиља).

Иако се чекало да Лавеци потпише за Шангај, одлучио се за Хебеј. Зашто? Због понуде која се не одбија. Аргентинац је са кинеским клубом потписао двогодишњи уговор вредан 13.000.000 евра по сезони који са бонусима могу да нарасту на 15.000.000 евра годиње. Ако оствари бонусе, Ел Почо ће бити четврти најбоље плаћени играч на свету. Испред њега ће бити само Кристијано Роналдо, Лео Меси и Герет Бејл. Иза њега су Руни, Фалкао (који је додуше смањио примања у Челсију), Ибрахимовић… Подсетимо да му Шангај нудио Лавецију “само” 10.000.000 евра по сезони.

Пари Сен Жермен ће на име обештећења инкасриати 6.000.000 евра што је одличан посао с обзиром да би Лавецију за пет месеци истекао уговор и отишао би без обештећења.

Ово само може да значи и да нам Шангај Шенхуа спрема трансфер бомбу до краја прелазног рока који се у Кини завршава 26. фебруара.

Коментари / 0

Оставите коментар