Туга! Нико неће да спонзорише српску Суперлигу!

Извршни одбор Заједнице Суперлиге Србије заседао уочи наставка сезоне. Закључци и подаци који говоре о тешком стању у српском клупском фудбалу. Шћепановић ставио свој мандат на поверење, клубови му дају подршку.

Фудбал 12.02.2016 | 22:40
Туга! Нико неће да спонзорише српску Суперлигу!

"Шта смо све данас чули од представника клубова Суперлиге? Да је стање свуда толико тешко да људи размишљају да одустану, да дигну руке од свега", пренео је председник Заједнице Суперлиге Србије Зоран Шћепановић појединости са седнице Извршног одбора тог тела који управља српским клупским фудбалом.

Представници дванаест од 16 клубова Суперлиге који су учествовали на седници ИО Заједнице истакли су и да је српски клупски фудбал често анатемисан преко сваке мере, да се потенцирају само негативне ствари, а да се оне добре ретко истичу и да све то ствара веома лошу слику.

"Ми тражимо моделе како да помогнемо сами себи. Пробаћемо да се опслонимо на нови Закон о спорту, да пронађемо неке олакшице, пробаћемо и кроз комисије у ФСС...", рекао је Шћепановић и одна изнео фрапантан податак као одговор на то зашто Суперлига и даље нема генералног спонзора.

"Ја то себи највише и замерам и као моралан човек ставио сам свој мандат на распологање члановима Извршног одбора. Они су то одбили, сматрајући да нисам ја кривац, већ да је такво опште стање у земљи, у привредним субјектима, као и да се води негативна кампања која такође утиче на то. Ми смо на више од 200 адреса привредних субјеката и нисмо ни од једног добили позитиван одговор".

Ако нисте пажљиво прочитали - дакле, на више од 200 адреса привредних субјеката послат је упит са питањем и предлогом да неко од њих буде генерални спонзор Супелирлиге. Нико није одговорио позитивно! То је, заиста, тужан податак о томе где се налази српски фудбал.

Жаргонски речено - статива!

"Разумемо тешку ситуацију у привреди и да фирме све теже издвајају за спонзорства, али исто тако и то говори да потенцијалне спонзоре одбија та негативна слика која се ствара о српском клупском фудбалу", рекао је Шћепановић, не желећи да одбије кривицу, односно део кривице и клубова и људи који раде у спрском фудбалу за такву слику.

"И ми грешимо, износе се ствари које не би требало, па се онда на томе инсистира, уместо да се истичу и понављају оне лепе, добре ствари. Наравно да треба указивати и на негативно, али хајде сви заједно да помогнемо да се о српском клупском фудбалу говори позитивније", апелује председник Заједнице суперлигаша.

То боље, позитивније, Шћепановић види у плеј-офу, односно новом систему такмичења. Уверен је да ће већи број "јачих" утакмица помоћи играчима да стасавају, а уједно бити и "окидач" за публику да долази у већем броју на стадионе.

Као што смо навели о Шћепановићевом поверењу се није разговарало. Крајем године, председник Војводине и Заједнице суперлигаша притворен је под оптужбама за малверзације и корупцију у привреди. Било је речи да ће се о његовом мандату расправљати.

"Ја сам, као моралан човек, ставио свој мандат на располагање Извршном одбору. Али, не због тога што се дешавало, већ због онога што сам вам рекао - то што Суперлига и даље нема генералног спонзора. Од свих клубова сам добио подршку", нагласио је он.

На седници ИО је било речи и о пропреми Скупштине Заједнице која ће бити одржана 25. фебруара.

Коментари / 0

Оставите коментар