Видео: "Предраг Ђорђевић мрзи Партизан"

На ТВ Партизан емитован врло оштар коментар о улози менаџера Предрага Ђорђевића у случају Андрије Живковића. "Његов једини приоритет био је да нанесе штету Партизану", констатује уредник тог канала Жељко Пантић.

Фудбал 13.02.2016 | 00:00
Видео: "Предраг Ђорђевић мрзи Партизан"

Андрија Живковић је враћен са припрема Партизана након што није потписао нови уговор, нити је пристао да оде у неки инострани клуб. Епилог је да су и он и Партизан на губитку.

Живковић неће играти наредних неколико месеци, а Патизан је остао без новца од обештећења, а притом ће морати да плати 2,5 милиона евра "пенала" на рачун Инвестиционог фонда Пинија Захавија, коме је бивша управа црно-белих продала део права на талентованог фудбалера.

Да ли је онда неко на добитку у целом овом случају? Осим Захавија, наравно. И, можда, некога из бивше управе који се "омастио".

У Партизану кажу да има и да је реч о бившем фудбалеру Црвене звезде и Олимпијакоса, сада менаџеру Предрагу Ђорђевићу.

У врло оштром коментару на ТВ Партизан, који се емитује на званичном сајту клуба, новинар и уредник канала Жељко Пантић констатује да је једини приоритет Предрага Ђорђевића био да "нанесе штету Партизану" и да нису у питању ни новац, ни тврдње Ђорђевића о тобож заштити права Андрије Живковића.

У прилогу ТВ Партизан тражи се од оца Андрије Живковића, Јовице, да обелодани уговор који има са Предрагом Ђорђевићем и да каже да ли је истина да ће и Живковићи морати да плате пенале Ђорђевићу ако ураде нешто што није по његовој вољи.

"Говорили су о независности, о томе да дете није роба, али хајде да видимо у каквом је односу Ђорђевић са Андријом Живковићем и његовим оцем Јовицом. Да ли је то однос љубави и међусобног поверења или се и то може назвати власништвом?", пита јавно Пантић.

Он је закључио да је понашање Предрага Ђорђевића у овом случају имало само један приоритет.

"Тај приоритет није финансијски, нити је то добробит играча. Јер да је било до финансија, могли су да прихвате бланко уговор који му је понуђен или да прихвате милионе евра да направи трансфер. Да ли је добробит играча да не игра наредних шест месеци?", поставља Пантић још једно питање.

Уредник ТВ Партизан је подсетио на реченицу коју је Ђорђевић изјавио у јавном обраћању поводом "случаја Живковић": "Андрија неће продужити уговор са Патизаном макар то значило крај његове каријере!".

"А-ха, значи Партизан је толико грозан да ће Андрија Живковић пре престати да игра фудбал, него што ће потписати уговор са Партизаном", констатација је Пантића на ову реченицу Ђорђевића и насавља:

"Андрија и његов отац су се користили еуфемизмима - да је он на распоалагању, да ће 1. јула, када му истекне уговор, прво причати са Партизаном... Али, нама остаје једини закључак да је једини приоритет Предрага Ђорђевића да своју очигледну доминацију над Живковићима искористи да цео процес нанесен штету Партизану. А то што ће штету претпрети и Живковић, то Ђорђевића уопште не погађа!".

Говорећи о Ђорђевићу, Пантић је за њега рекао да је био "исподпросечан играч", "нико и ништа" у фудбалском смислу, а онда је навео и из ког миљеа долази Ђорђевић.

"Предраг Ђорђевић из све снаге мрзи Партизан. Другар је Владана Лукића, пријатељ људи који су својевремено у саопштењима називали Партизан страним телом, које треба одстранити из Србије. То је окружење из којег долази Предраг Ђорђевић. Он је за себе успео да 'избоксује' 25 одсто економских права над Живковићем, па да то подели са оцем. Замислите, отац мора да дели економска права над сином!?", рекао је Пантић и потом констатовао:

"Андрија је у изјавама говорио да жели да потпише уговор са Партизаном и слично, али право питање јесте - да ли Анрија МОЖЕ да потпише нови уговор или је потпуно у канџама Предрага Ђорђевића. Зато би било добро добро да Јовица Живковић објави уговор и каже да ли има пенала према Ђорђевићу и да ли је Андрија у доживотном власништву Предрага Ђорђевића".

"Ако то јесте тако, онда је јасно да је Предраг Ђорђевић радио на само једном приоритету а то је да надомести своју просечну играчку каријеру и никакав допринос Звезди и каже да је допринео да се уништи партизан. 'Ево, ја сам избио Партизану 2,5 милиона евра', рећи ће, а онда ће понашање Живковића добити свој смисао. На крају, нису важне ни паре, ни каријера, изгледа да је једино било важно да се Партизану нанесе штета", констатација је Жељка Пантића.

Уредник ТВ Партизан наглашава да не верује да су Андрија Живковић и његов отац намерно хтели да нанесу штету Партизану, али да верује да Предраг Ђорђевић то јесте желео.

За крај овог коментара, имао је предлог за Омладинску школу Партизана, како се овакви случајеви не би поновили:

"Омладинска школа треба да направи 'скрининг' (анализу) како би утврдила да ли постоје бивши играчи Црвене звезде који имају економска права или заступају неко дете у Телеоптику. Ако постоје да се тој деци и нијиховим родитељима понуде да или промене менаџера или да заврше вам било каквог такмичарског погона и да се са њима више никакви уговори не потписују".

Пантић је на крају коментара рекао ово:

"Играчима Звезде није место у Телеоптику, као што играчима Партизана није место у Звезди. Ако јесте онда бивши играчи Партизана треба да крену у Звезду и почну да раде исто што и бивши играчи Звезде сада раде са том децом. Ниједан бивши играч Звезде не сме да крочи ногом на Телеоптик и да никакви Ђорђевићи, Јестровићи не могу да уништавају Партизан. Партизан неће пропасти, има те Партизанове деце, али нема деце која ће бити давана бившим играчима Звезде да на њима лече своје комплексе".

Погледајте цео коментар на ТВ Партизан...

Коментари / 0

Оставите коментар