Најава: Звезда – Цедевита, трећи чин, први у Евролиги!

Кошаркаши Црвене звезде од 20 часова дочекују Цедевиту у седмом колу Топ 16 фазе Евролиге.

Кошарка 11.02.2016 | 17:40
Најава: Звезда – Цедевита, трећи чин, први у Евролиги!

Црвено-бели до сада имају по три победе и пораза, док су Загрепчани остварили два тријумфа и четири пораза.

У оба досадашња меча ове сезоне, у оквиру АБА лиге, славила је Цедевита, која сада у Београд долази ослабљена неиграњем Араповића, Бабића и Жорића.

"Цедевита је славила у Пиониру у АБА лиги, али није осетила прави ритам Пионира. Ми ћемо се зато потрудити да на импулсу атмосфере која се очекује потражимо пут до победе", каже тренер Звезде Дејан Радоњић.

Плејмејкер црвено-белих Стефан Јовић каже да његов тим мора да анализира претходне мечеве са Цедевитом.

“Добро се познајемо, они играју сјајно, поготово су били добри против Дарушафаке у Истанбулу, а и генерално играју боље у Евролиги ове сезоне. Знамо шта морамо да урадимо, да елиминишемо све грешке из нашег меча у АБА лиги у јануару“.

Тренер Загрепчана Вељко Мршић каже да се његов тим већ навикао на одсуство неких играча.

"Идемо у истом саставу у којем смо били у Љубљани. Ово нам је већ трећа утакмица у том саставу и мало се привикавамо, тако да нема никаквих новости, нити ће бити потребна нека прилагођавања. Знамо да је Звезда у Евролиги код куће изгубила само од Фенербахчеа два пута, а све друго су добили. Имају изузетан домаћи терен. Играли смо с њима већ два пута ове сезоне и добро их знамо. Одбрана ће бити веома важна“, рекао је Мршић.

Иако је Цедевита ове сезоне Звезду савладала два пута, капитан Миро Билан каже да су домаћи фаворити.

“Очекује нас врло тешка утакмица и сви знају да они у Евролиги имају фантастичну атмосферу у дворани. Одлично играју и имали су великих побједа ове сезоне против великих противника. Они фаворити, али циљ нам је да држимо утакмицу што дуже у егалу и да покушамо још једном да направимо изненађење“.

Хала Пионир, 20 сати, Звезда – Цедевита.

Група Е:

четвртак:
20.00 Фенербахче – Уникаха
20.00 Цедевита – Црвена звезда

петак:
17.00 Локомотива – Дарушафака
20.45 ПАО – Ефес

Табела: Фенербахче 6-0, Локомотива 4-2, Ефес 3-3, Црвена звезда 3-3, ПАО 3-3, Уникаха 2-4, Цедевита 2-4, Дарушафака 1-5.

Коментари / 0

Оставите коментар