Куп: Барсин рекорд непобједивости за финале!

Фудбалери Барселоне пласирали су се у финале Купа краља ремијем у реванш утакмици са Валенсијом, резултатом 1:1.

Фудбал 10.02.2016 | 23:15
Куп: Барсин рекорд непобједивости за финале!

Барселона је у првом мечу полуфинала разбила Валенсију 7:0, па је други био само формалност.

Каталонци су губили све до финиша, али су успели да изједначе и тако забележе нови рекорд шпанског фудбала од 29 узастопних утакмица без пораза. Претходни је држао Пеп Гвардиола који је бројао до 28, а тај је изједначен за викенд тријумфом над Левантеом.

Актуелни шампион Шпаније и Европе последњи пут је изгубио трећег октобра од Севиље, са којом ће се вероватно борити за титулу јер Андалужани на реванш Селти носе 4:0 из првог сусрета.

Меч на скоро празној ’Местаљи’ боље је почео гостујући тим који је играо у резервном саставу – Барса је имала неколико полуприлика, али је Валенсија пропустила најбољу шансу када је Матје сјајном интервенцијом спречио Сантија Мину да убаци лопту у мрежу.

Међутим, Валенсија је у самом финишу првог полувремена стигла до вођства, а стрелац је био Алваро Негредо. Нападач је избегао офсајд и после испуцавања одбране изашао 1 на 1 са Тер Стегеном. Немац је одбранио први покушај, али се лопта одбила до Негреда који из поправног не греши.

И друго полувреме почело је иницијативом ’Слепих мишева’, али је Барселона узвратила шансама Ракитића и Мунира.

Ипак, играчи Луиса Енрикеа нису успели да затресу мрежу све до 84. минута када је погодио млади Вилфрид Каптум. Камерунац је два минута пре тога ушао у игру и у свом другом наступу за Барселону постигао дебитантски погодак за наставак низа.

Место одигравања финалног меча још увек није познато, иако је ’Блауграна’ тражила да буде организовано на ’Сантјаго Бернабеуу’, стадиону највећег ривала Реал Мадрида.

Коментари / 0

Оставите коментар