Тарибо Вест прича о невјероватним стварима...!

У фудбалу има црне магије, мађионичара, вуду мајстори су на стадионима...! "Када сам ја био играч и нисам знао много о томе ишао сам код врачева који би бацали чини на мене. Некада је користило, некада не. Водио сам их и у кампове репрезентације", рекао је Нигеријац за енглески Сан.

Фудбал 13.02.2016 | 20:00
Тарибо Вест прича о невјероватним стварима...!

Тарибо Вест. Увек ексцентричан другачији, ван оквира. Свима је остао у сећању по својим зеленим "роговима" и осталим занимљивим фризурама, а и сада када је у пензији зна да привуче пажњу на себе. Бивши фудбалер Партизана говорио је о црној магији у фудбалу, врачевима, амајлијама...
"Наравно да се користи црна магија. Не знам због чега људи одбијају да причају да су умешани у магију. У фудбалу има много магије. Када су у питању велики догађаји погледате у публику и видите много људи, навијачи уносе свакакве ствари. Ту су и мађионичари, вуду мајстори такође", рекао је Вест.

Он је и сам имао таква искуства.
"Када сам ја био играч и нисам знао много о томе ишао сам код врачева који би бацали чини на мене. Некада је користило, некада не. Водио сам их и у кампове репрезентације".

Тарибо је истакао да је и у бившим клубовима било магије и да је у неким клубовима морао да ставља амајлију у копачке пре меча.
"У неким клубовима пре сваке утакмице председник клуба је долазио у свлачионицу и давао нам клупску амајлију. Рекао нам је како морамо да је ставимо у чарапу или копачку. То је сујеверје. Они верују да то може да помогне да се дође до победе", открива Вест.

Нигеријац је говорио и о томе да неки тренери желе да сазнају резултат меча пре него што се одигра.
"Постоје тренери који су повезани са афричким врачевима и предсказивачима из Сенегала, Буркине Фасо, Заира или чак Нигерије. Они се консултују са њима и траже да сазнају резултат пре него што се меч одигра. Ти људи верују у те враџбине. Доживео сам то, видео. Ја сам их користио и био са играчима који су користили те враждбине. Још постоје такви ритуали, не знам зашто људи то поричу", каже Вест.

Ипак, Тарибо истиче да више у то не верује јер је имао "сусрет с богом".
"Када сам имао сусрет с богом и када сам поново рођен открио сам да су све то биле лажне враџбине. Да ти људи заправо нису имали моћ већ су желели новац. Ако нисте с богом, морате бити са ђаволом, а поменути људи иду руку под руку с њим", закључио је Вест.

Коментари / 0

Оставите коментар