Троицки: Мени смета глутен, али Ноле је опседнут!

Ђоковић и Троицки су заједно одрастали. Најбољи су пријатељи и прва два рекета Србије. Слични су, али опет толико различити.

Тенис 11.02.2016 | 19:00
Троицки: Мени смета глутен, али Ноле је опседнут!

Јавност зна колико је исхрана без глутена помогла Новаку. Често и најбољи на свету даје савете о здравој исхрани која му је доста помогла. Избацивање глутена је можда и кључан тренутак, после којег је Ђоковићева каријера кренула узлазном путањом. Троицки је сушта супротност свом другу.

- Никада нисам био опседнут том причом о дијети и безглутенској исхрани као што је Новак. Изгубио сам на тежини, али никада претерано нисам обраћао пажњу на такву врсту исхране - каже Виктор. - Једем све, наравно пазим да то буде здрава храна, али имам проблема са глутеном. Међутим, ја једем нормално и нисам опседнут тиме.

Троицки је само један у низу играча који су покушали да објасне Новакову доминацију. И причљиви Виктор који, верујте на реч, увек има спреман одговор на свако питање, није могао да нађе праве епитете који би дочарали Новакову магију на терену.

- Не знам шта да кажем о човеку који је број један на свету. Апсолутно је невероватан. Његов тенис је апсолутно невероватан, каква је то лудница када он игра. Потпуно други ниво у односу на све. Понекад се питам да ли он тренира исти спорт као и ми остали - каже Виктор.

Ђоковић и Троицки су били један другом највећа подршка у најтежим животним тренуцима. Добро памти Виктор како га је Новак (и не само он, већ цела Дејвис куп репрезентација) бранио од ИТФ-а када је био суспендован. Те две каријере су испреплетане. Прате се у стопу, тридесетогодишњи Виктор и годину дана млађи Новак. Још као јуниори су показивали да је пред њима блистава будућност. Ђоковић се боље снашао у сениорским водама, мада се ни Викторово 12. место на свету не може сматрати неуспехом, посебно јер Троицки има прилику за нови поход на врх после повратка. Не сумња нико да ће све ружне ствари наплатити са каматом.

ШТА НОЛЕ НЕ СМЕ ДА ЈЕДЕ

Поховано месо

Не једе поховано месо ни јела спремљена у масноћи.

Пшенично брашно

Не једе намирнице које га садрже. Не једе пицу, тестенине...

Млеко

Избегава млеко и млечне производе, пије млаку воду.

Шећер

Потпуно је избацио шећер из употребе, бира свеже воће и поврће у великој количини.

Коментари / 0

Оставите коментар