НАТО: ЕУ не жели да ратује за Украјину

Сјеверноатлантска алијанса избјегава војно уплитање у конфликт на југоистоку Украјине, јер многе земље ЕУ које су чланице НАТО-а не желе да ратују за Украјину, пишу украјински медији, позивајући се на високог дипломату Алијансе који је желио да остане анониман.

Свијет 10.02.2016 | 20:40
НАТО: ЕУ не жели да ратује за Украјину

„Будимо поштени: став многих земаља ЕУ које су чланице НАТО-а је да не желе да ратују за Украјину. Зато неће бити трећег свиетског рата“, рекао је он за Радио Слободу.

„У исто вријеме, свијет може и треба да подржи Украјину, да ојача њену војску. Украјина може сама да смањи пријетње са којима се суочава тако што ће постати јача и спроводити реформе“, додао је чиновник НАТО-а.

Према његовим ријечима, НАТО није задовољан што дио украјинских чиновника „не ради пуном паром за реформе“, док политичари „разјашњавају своје односе“.

Од средине априла 2014. године кијевске власти изводе специјалну операцију на истоку Украјине којој је циљ да угуши протестни покрет у Донбасу.

НН

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ВРС РВИ

10.02.2016 20:53

Измишљање топле воде.Као да је било зешко то закључити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неђо.11.Фебруар.2016

11.02.2016 14:31

Нато би ратовао да је,Крим остао у саставу,Украине.Да би поставила на,Крим нато базу.Америка је завадила,Русију и Украину да ратују.Исти сценари је,Америка урадила у,Сирији.Шта је урадијо,НАто у Сирији годину дана.Бомбардовао је,Асадове борце ,а помагао исламисте као и,Ердоган и крали,Сиријску нафту.Нема већи паразита од,Американаца и Турке,што непошаље,Ердоган на,Сирију авијоне војне.Може али зна да се ниједан војни авијон вратити у базу.

ОДГОВОРИТЕ