Ех, шта остаде од некад великог Вележа...?!

Фудбалски клуб Вележ из Мостара постоји практично само на папиру. Играчи, тренери и запослени престали да раде, а повукла се и цела управа!

Фудбал 11.02.2016 | 11:20
Ех, шта остаде од некад великог Вележа...?!

Вахид Халилхоџић, Џемал Хаџиабдић, Душан Бајевић, Енвер Марић, Фрањо Владић (ову тројицу су звали БМW), Семир Туце, Сеад Кајтаз, Мехо Кодро, Драган Окука... Сви они и многи други носили су дрес мостарског клуба који данас преживљава можда и најтеже дане од настанка.

Двоструки освајач Купа ондашње Југославије, данас, практично постоји само на папиру.

Играчи, тренери и запослени престали да су да раде, а данас се повукао и једини преостали члан управе!

"Рођени", како гласи давнашњи надимак фудбалера Вележа, данас је требало да играју пријатељску утакмицу против подгоричке Будућности, у оквиру "Фебруарског турнира", али је она отказана.

"Нажалост наши играчи, тренери и запослени нису у стању више да раде у оваквим условима", саопштено је у уторак из клуба.

Дан касније, последњи члан управе који је остао у клубу подеио је оставку. Вршилац дужности директора Вележа Арман Залихић који је на ову функцију постављен са места ПР-а, саопштио је да и он напушта клуб, након што је отишла комплетна управа.

"Ушао сам сам у овај клуб премлад, вођен идеалима и трудио сам се да нешто покренем. Али, не могу сам, немам никакву подршку иза својих леђа”, рекао је Залихић, преноси бљесак.инфо.

Он је садашњу ситуацију у Вележу назвао "фашизмом" и борбом појединих кланова за клуб.

"Вележ је у својој дугој историји преживео свашта, па и два рата. Сада је на снази прикривени фашизам који покушава да уништи овај клуб ради нечијих приватних или некаквих других интереса. Таквима поручујем да прочитају историју клуба и видеће да је Вележ преживео фашизам за време Другог свјетског рата, а преживеће и овај прикривени", истакао је Залихић.

Он је додао да играче не криви што су предузели очајничке мере.

"Замерам им једино што нису одиграли ову утакмицу против Будућности из Подгорице која је данас отказана. То је требало да буде више од утакмице", рекао је Залихић.

Он је новинарима у Мостару прочитао списак од 87 особа који су позвани у четвртак у 19 часова на састанак за опстанак Вележа.

На списку су углавном локални политичари, предузетници, људи за које Залихић сматра да имају моралну одговорност да помогну клубу и супротставе се онима који се око њега боре.

Коментари / 0

Оставите коментар