Видео: Денвер има 660.000 људи, милион дочекао Бронкосе!

Око милион људи дочекало је Бронкосе у Денверу у уторак, два дана после великог тријумфа на Супербоулу над Каролина Пантерсима са 24:10.

Остали спортови 11.02.2016 | 16:20
Видео: Денвер има 660.000 људи, милион дочекао Бронкосе!

Бронкоси су у Санта Клари, на стадиону Сан Франциско 49ерса, освојили свој трећи Ломбардијев трофеј захваљујући сјајној одбрани, која је у потпуности неутралисала до тада неустрашив напад Пантерса, због којих је тим из Шарлота проглашен већим фаворитом.

У уторак, практично цео град је дочекао своје хероје, а и још неколико стотина људи поред њих. Денвер према званичним подацима има 660.000 становника, али је чак милион људи било на улицама тог града, па су у том граду у Колораду виђене невероватне слике.

Када су претходни пут славили у Супербоулу, 1998. године тријумфом над Грин Беј Пекерсима, Бронкосе је дочекало 650.000 људи. Само годину дана касније, после победе над Атланта Фалконсима у борби за Ломбардијев трофеј, на улицама Денвера се нашло око 375.000 људи.

Амерички медији пренели су да се улицама Денвера у уторак одвијала права ‘наранџаста журка’, алудирајући на боје Бронкоса. Предвођени Воном Милером, Бронкоси су заслужили јер су највреднији трофеј у америчком фудбалу освојили после 17 година. Поред Милера, јунака тријумфа на Пантерсима, звезда дана био је Пејтон Менинг, који је у недељу можда одиграо и последњу утакмицу каријере.

Како је све изгледало можете да видите и сами…

Коментари / 0

Оставите коментар