Опасност за свијет: Пада зло царство

Директор америчке Националне обавештајне службе Џејмс Клапер један је од ветерана шпијуна којима недостаје Хладни рат.

Свијет 10.02.2016 | 18:20
Опасност за свијет: Пада зло царство

Највиши обавештајни службеник САД изјавио је да је пад Совјетског Савеза главни разлог што је свет данас тако опасан.

Обраћајући се Комитету оружаних служби сената, Клапер је представио оно што он назива "литаније пропасти" Сједињених Америчких Држава. То су претње које долазе из свих кутака света, изван и унутар Америке. Сајбер криминал, терористи, "усамљени револвераши", Русија, Кина, Иран и Куба, сви они представљају претњу по САД сматра Клапер.

"То је сигурно најразноврснији опсег претњи и изазова којег се сећам", истакао је Клапер.

Када је сенатор Том Котон упитао Клапера зашто је ситуација таква, одговор је запрепастио присутне. Наиме, искусни обавештајац сматра да је пад земље коју је Роналд Реган називао "Злим царством", односно СССР-а, отворио пандорину кутију опасности по Америку.

"Искрено, биполарни систем пружао је одређену стабилност. Када се то завршило, покренут је читав низ сила и повећана је динамика претњи", објаснио је Клапер додавши да је живот био једноставнији када су сви били суочени са могућношћу тоталног узајамног уништења.

Извор: Курир

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Муња Небеска

10.02.2016 17:24

Цовјек је 100 % у праву. Проблем је само сто они то виде увијек послије. Исто као са арапским прољецем. Унистили Садама, гадафија, Мубарака, Асада, итд., и ста су добили. Глобалне пријетње за које и не знају одакле долазе. Атмски арсенал заврсио ко зна у цијим рукама. ЈБГ. послије јеб... нема кајања

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црна рупа

10.02.2016 17:42

Ти си побркао као и овај. У питању је параноја.

Name

М8хаило

10.02.2016 18:10

Непријатеља и кад нема треба ИЗМИСЛИТИ и народ тако држати у страну. Америци не пријети опасност са вана већ изнутра од Американаца слични Клаперу!

Name

тамо амо

10.02.2016 19:25

Слазем се с Мумјом Мебеском да је овај лик у праву а вама двојици цу само реци да вам је олаксавајуца околност то сто ниста не разумијете.

Name

драган

10.02.2016 17:39

последњу памет мачку под реп.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Процјена

10.02.2016 19:49

Одлицан пресјек ситуације у свијету послије распда СССР. Бас то и јесте данас

ОДГОВОРИТЕ