Слиједи историјски дан за српску атлетику!

Ивана Шпановић, Амела Терзић, Асмир Колашинац и многи други такмичиће се на отварању атлетске дворане на Бањици!

Остали спортови 12.02.2016 | 21:45
Слиједи историјски дан за српску атлетику!

Новоизграђена атлетска дворана на Бањици свечано ће бити отворена 1. марта, када ће се у њој одржати премијерни "Сербиан опен индоор меетинг", саопштио је данас Атлетски савез Србије.

Наводи се да је дворана, која је била вишедеценијски сан многих генерација српских атлетичара, изграђена великим залагањем Владе Србије на челу са премијером Александром Вучићем, Министарства одбране, Министарства омладине и спорта, као и Светске и Европске атлетске федерације.

Директор митинга, некадашњи атлетичар, Драгутин Топић изјавио је да ће 1. март бити историјски дан за српску атлетику и изразио наду да ће такмичење постати традиционално.

Атлетичари из земље и иностранства надметаћје се у 11 дисциплина, а извесно је да ће међу њима бити Ивана Шпановиц, Асмир Колашинац, Амела Терзић и други.

"Отварањем ове хале Атлетски савез Србије поставиће нове стандарде у региону, а атлетски комлекс на Бањици постаће база за развој врхунских спортиста, не само из Србије, већ и са целог Балканског полуострва и великог дела југоисточне Европе. Самим тим ће на такмичењу и бити заступљени махом спортисти из ове регије, јер желимо да их упознамо са свим оним што овај велелепни центар пружа", истакао је Топић.

У склопу митинга биће организоване трке млађих јуниора и јуниорки на 800м, које ће представљати својеврсну награду и подстрек младим спортистима.

Коментари / 0

Оставите коментар