ЕЛ - Цирбес: Против Цедевите да покажемо пуну снагу!

Кошаркаш Црвене звезда Мајк Цирбес очекује да тим покаже против Цедевите своју пуну снагу.

Кошарка 11.02.2016 | 12:20
ЕЛ - Цирбес: Против Цедевите да покажемо пуну снагу!

Оба тима су у игри за плеј-оф Евролиге, Звезда има по три победе и пораза, а Цедевита 2-4 у групи Е Топ 16 фазе Евролиге.

"Чињеница да играју Топ 16 фазу довољно говори о њиховом квалитету. Са Цедевитом играмо у следећем колу Евролиге и нема дилеме да нас очекује тежак задатак. Ипак, ми желимо да пошаљемо поруку у тој утакмици. Играмо на нашем терену и желимо да покажемо нашу пуну снагу", рекао је Цирбес

Звезда је у последњем колу регионалног такмичења савладала Игокеу, док је Цедевита била боља од Олимпије, па су тако те две екипе наставиле борбу за другу позицију у АБА лиги.

"Домаћи терен вам не гарантује да ћете победити, али је увек боље када играте пред вашим навијачима. Посебно, када имате навијаче као ми", рекао је немачки кошаркаш.

Цирбес је у Звезду стигао на лето 2014. био је резерва Бобану Марјановићу, а ове сезоне је носилац игре црвено-белог тима.

"Цела ова прича са Црвеном звездом и доласком у Београд ми је помогла да играм овако. Већ сам много пута рекао, овде се осећам јако добро и све је просто савршено. Људи из Београда живе за кошарку, а такодје разумеју игру, док у Звезди имам доброг тренера и саиграче. Знате, када играте на мојој позицији онда много зависите од саиграча, јер неко просто мора да вам дода лопту. Стога, заиста много дугујем осталим момцима", рекао је Цирбес.

Цирбес је на крају послао поруку навијачима Звезде.

"Поручио бих им да долазе на утакмице и пружају нам подршку, али просто нема потребе јер знам да ће то свакако чинити. Сви у тиму смо срећни и поносни што имамо такву публику на нашој страни, а моја порука би могла да буде – останите ту где сте и хајде да се заједно боримо до краја", казао је Цирбес.

Звезда дочекује Цедевиту у четвртак у Пиониру од 20 часова.

Коментари / 0

Оставите коментар