Босић Додику: Одржи ријеч, распиши реферндум

Предсједник Српске демократске странке Младен Босић сматра да је кукавички се скривати иза опозиције и позива предсједника Републике Српске Милорада Додика да не обмањује више јавност и не спрјечава одржавање референдума о Суду и Тужилаштву БиХ. Позива предсједника Српске да одржи ријеч и распише референдум.

Република Српска 10.02.2016 | 15:50
Босић Додику: Одржи ријеч, распиши реферндум

"То је законска обавеза, јер је одлуку о референдуму донијела Народна скупштина Републике Српске", каже предсједник Босић и додаје да се Милорад Додик ставио изнад и највећег законоданвог органа у Републици Српској.

Предсједник Босић истиче да непромишљеним потезима Додик наставља да урушава уставни положај Народне скупштине Републике Српске тако што спречава да се спроведе скупштинска одлука о спровођењу референдума.

"Показујете политички кукавичлук као да сте се нечега уплашили и нећете да распишете референдум којим грађанима Републике Српске обећавате већ десет година.

Позивам Вас, још једном, да се не скривате иза опозиције него да организујете референдум, а ја лично и чланови Српске демократске странке ћемо изаћи на референдум и обавити своју законску и грађанску обавезу", поручио је Додику предсједник СДС Младен Босић.

Коментари / 21

Оставите коментар
Name

Рајко Добој

10.02.2016 15:01

Све је ово истина што Босић прича,али исто тако очекујемо агресивнију политику до криминалаца,а посебно против Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зачуђен

10.02.2016 15:21

Скривање иза некога или нечега је основ политичке стратегије СНСД-а и актуелне власти у РС. Због тога Босић не треба да се сваки пут чуди и упорно позива Додика & ЦО да се придржавају нечега кад зна да он/ини то нече учинити. Него, благо нама, са реторике која иде у недоглед и слушамо је годинама, пређите (ви из СЗП) на дјела, односно нешто конкретно (грађанска непослушност, протести, итд.). У противном, и ако немате аргументе, боље је да ћутите и припремате се за слиједеће изборе. Иначе ћете и њих изгубити. Додик&ЦО излуђују народ на један начин, а ви га излуђујете на други. Што се у суштини своди на исто.

Name

ДНК

10.02.2016 19:10

ЗА ВЕЋИНУ НА РЕФЕРЕНДУМУ ЈЕ ПОТРЕБНА ПРОСТА ВЕЋИНА.С ОБЗИРОМ ДА ДОДИК КАЖЕ ДА ИМА ПОДРШКУ НАРОДА И ДА ЋЕ ПОБИЈЕДИТИ НА ИЗБОРИМА У РС, ЗАШТО НЕЋЕ И НЕСМИЈЕ РАСПИСАТИ РЕФЕРЕНДУМ АКО ЈЕ СИГУРАН ДА ЋЕ ГА НАРОД ПОДРЖАТИ???????????????????????ОВО ШТО РАДИ ЈЕ ГЛУМА ЗА ОСКАРА-КАО САД МОЛИ ОПОЗИЦИЈУ ЗА АПСОЛУТНУ ПОДРШКУ КОЈА МУ НИЈЕ ПОТРЕБНА-СМИЈЕШНО НА ШТА ЈЕ СПАО ВЕЛИКИ МИЛЕ!

Name

xyз

10.02.2016 15:06

Опозиција опет игра Бајину игру. Свјесно, намјерно, улазе у расправу коју им Баја сервира, а све како би се заборавиле украдене десетине милиона. Оваква опозиција у тоталитарним режимима има своје име - контролисана опозиција.

ОДГОВОРИТЕ
Name

херц

10.02.2016 15:10

Све честитке за све што радита гос.Босић.Све што причате је истина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.02.2016 18:15

Откуд ти знаш?

Name

постен

10.02.2016 15:17

Па расписи га ти ако неце Додик.Додик води политику којој отворено признаје да је манипулатор и поносан је на то.Цовијек психицки нестабилан и поносан на то..и увијек те предје као и сад..Тицес изаци на референдум знаци да подрзавас политику Милорада Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

10.02.2016 15:46

Баја није висе главни баја болестан испрепадан одбацен готово да ми га је зао иако је много тога урадио против бораца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Камелеон

10.02.2016 15:47

Одавно сте ви, мислим на сазив садашње Скупштине Републике Српске, од те институције направили позориште.Разлика је само у томе што се у позориште у току представе не улази и излази толико пута као у Скупштину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијагностика

10.02.2016 16:01

Оно што ја видим проматрајући израз лица Додика и Цвијановићке запажам, да се све више кревеље и имају неке ненормалне мимичке покрете, готово шизоидне, а то није добро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иии

10.02.2016 16:30

Како га Босић изазива на танак лед.Зна Босић да Додик ако распише референдум биће смјењен од стране међународне заједнице.Па није ни Додик луд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ММФ

10.02.2016 16:55

Јесмо ли се у АМЕРИЦИ договорили да нема референдума,ил нема милиона ил расписите референдум

ОДГОВОРИТЕ
Name

милутин

10.02.2016 17:08

Удри Баја док има будала... аххахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

никола

10.02.2016 17:10

Господине Босицу ако знате и мислите да је референдум лос за Републику Српску немој те инсистирати да се одрзи вец се борите да се не одрзи ако је то боље за нас.Ако има наговјестаја да би референдум могао неко искористит да угрози Републику Српску онда то треба јавно рец и не гурат народ у замку.Ко це имати корист сто Додик и Ви истрајава те у бесмисленим политицким сукобима,српски народ неце а ни ви појединацно вец неко треци добро о томе размислите.Ако знате да је референдум стетан и да Додик гријеси засто сад инсисттирате да се одрзи није ми јасно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лијевцан

10.02.2016 17:25

Референдум је бљувотина стара 10год коју Додо&Цо бљују скоро па непрекидно,подсјеца на ону окрњену главу сецера коју корумпирани официр продавао ланцано,тако да је веома неукусно висе било ста о томе слусати. Друго,опозиција се понаса како никад ни једна прије,као у некаквом трансу ппкусавајуци да тако уведе и градјане у стање контролисане медитације а вријеме нам узалуд пролази,млади људи напустају РС,итд. Залосно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освит

10.02.2016 18:07

Власт Републике Српске је одустала од референдума и то је добра вијест и то знаци нормализацију односа на нивоу БиХ икрај заостравања односа.Рецимо да је побједио разум или добронамјерне препоруке пријатеља Републике Српске.Господине Босицу крајње незрело је са политицког аспекта у овом моменту позивати господина Додика да одрзи референдум ако сте цитаво вријеме били против референдума.Вама на првом мјесту треба да буду интереси Републике Српске и странке коју водите а не ликовање на политицким промасајима васих политицких противника.Немојте свијим изјавама доводити у питање знацајну политицку побједу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за РС

10.02.2016 18:34

Драге моје комсије Срби. Ви сте ми драги и постујем Вас (као сто видите и великим словима писем). Али вјерујте да це Вам Додик доци главе са оваквимнацином водјења Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

10.02.2016 19:45

ДОСТА ЈЕ ВИСЕ ДОДИКОВЕ ЛОПОВИЈЕ,БОСИЦУ ПОЗОВИ ГРАДЈАНЕ НА УЛИЦУ И ПРОТЕСТЕ,УНИСТИ БАРАБА СВЕ СПАСАВАЈУЦ СВОЈУ ГУЗИЦУ. КРЕТЕН ГЛАВАТИ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хало борац!

10.02.2016 20:25

Што да те Босић позива? Изађи сам...поведи ти коло! Лако је лапрдати иза тастатуре и компјутера! Ти си бједник најобичнији!

Name

Радојица

10.02.2016 20:47

А шта би Босић урадио дан послије референдума? Које лицемјерство. Ко фол подржава референдум а са Бакиром заједно кује планове против воље већине грађана Републике Српске. Ја мислим да је БН омињени муслимански медиј не само у Републици Српској него у читавом овом нашем протекторату званом Босна и Херцеговина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

милокрад

11.02.2016 01:06

Тако је Боске стани му на реп.Лицемјер једно прица ,друго ради а треце мисли.

ОДГОВОРИТЕ