Томић: Нећу еуфорију због резултата са припрема!

Зимске припреме наговештавају другачији Партизан него што смо навикли јесенас, црно-бели су у седам тест мечева славили пет пута без иједног пораза.

Фудбал 11.02.2016 | 20:00
Томић: Нећу еуфорију због резултата са припрема!

Иако припремни мечеви са другоразредним тимовима из Русије, Белорусије, Румуније и Кине нису права мера квалитета, нема сумње да је Иван Томић донео напредак у редове посрнулог шампиона.

Партизан заостаје 26 бодова за највећим ривалом Црвеном звездом, али у Хумској са оптимизмом чекају наставак Суперлиге.

"Не желим да улазим у еуфорију због ових резултата", рекао је Томић који против ОФК Београда 20. фебруара неће моћи да рачуна на све првотимце.

"Има још времена. Ален Стевановић сигурно не може да игра због искључења против Борца у завршној јесењој рунди. Евертон Луиз можда носи неку суспензију из Сент Галена, тако да би то још требало проверити. У овом тренутку је то била екипа која је добила већу минутажу, а да ли ће тако остати зависи од више фактора", додао је тренер црно-белих.

Партизан је у последњој провери пред поратак у Србију минималним резултатом савладао руског друголигаша Тосно.

"Јако сам задовљан што се нико није повредио, јер су овакве утакмице, после 15 дана припрема, најопасније. Задовољан сам реакцијом играча у паузи, јер су Руси у првом, признајем, били бољи, увек за корак бржи од нас. У други део смо ушли знатно квалитетније, ’пробило нас је’. Играчи су превазишли физичку кризу и у последњих пола сата били неупоредиво бољи ривал на терену", додао је Томић.

Меч са Тосном обележила је чврста игра на средини терена, ривал није дозвољавао црно-белима да лако развија акције.

"Казао сам им да је ово апсолутно савршена утакмица за крај припрема. Била нам је потребна баш овако тврда екипа, као и меч у коме ће се видети да смо у проблему. Тражио сам реакцију, момци су у свлачионици рекли своје мишљење и успели да наметну наш стил", истакао је тренер Партизана.

Црно-бели се у Београд враћају крајем недеље, а пре наставка сезоне ће генералну пробу имати против своје филијале Телеоптика.

Партизан на Кипру:
Тосно 1:0
Шахтјор 2:1
Волгар 2:2
Јонгчанг 2:0
Арсенал 1:0
УФА 0:0
Клуж 3:1

Коментари / 0

Оставите коментар