Куп: Дортмунд тукао Швабе за 1/2-финале!

Навијачи Борусије на необичан начин протестовали због високих цена улазница!

Фудбал 10.02.2016 | 00:15
Куп: Дортмунд тукао Швабе за 1/2-финале!

Борусија Дортмунд има мале шансе у шампионској трци са Бајерном, али у ДФБ купу сигурно хита ка новом, трећем узастопном финалу! Милионери су у четвртфиналу прегрмели веома тешко гостовање у Штутгарту и тријумфом од 3:1 постали други тим који је обезбедио пласман међу четири најбоље екипе, после Вердера.

Швабе су до вечерашњег меча биле у серији од четири тријумфа и с великим оптимизмом су дочекали овај окршај, међутим, Борусија је на терену показала да је у овом тренутку ипак много квалитетнији тим.

Гости су повели у 5. минуту поготком сјајног Марка Ројса и већ на самом старту утакмице умирили распеване домаће навијаче. Адреналин на трибинама скочио је у 21. минуту после изједначења Рупа, али Дортмунд је поново брзо одговорио, не дозволивши домаћинима да се размахну. Ројс је изванредно проиграо Обамејана, а први стрелац Борусије ове сезоне и један од најбољих стрелаца Европе рутински лопту сместио у мрежу за 1:2.

Тухелов тим је успешно чувао предност од једног гола и стрпљиво чекао да Штутгарт крене на све или ништа, што се догодило у самом финишу. Казна је, наравно, била сурова. Голом Мхитарјана у 89. минуту гости су решили све дилеме око другог полуфиналисте.

Иначе, последња два финала купа Борусија је изгубила. Прошле сезоне од Волфзбурга (1:3), а претпрошле од Бајерна (0:2).

Да ли ће бити трећа срећа?

Занимљиво да је овај сусрет средином првог дела био прекинут јер су навијачи Дортмунда са трибина засули терен тениским лоптицама у знак протеста због високих цена улазница. Прилично необична слика и досад невиђена.

Погледајте како је то изгледало:

ДФБ КУП - ЧЕТВРТФИНАЛЕ

Уторак:
Леверкузен - Вердер 1:3 (1:2)
/Чичарито 22пен - Гарсија 31, Пизаро 42пен, Грилиш 82/

Штутгарт - Дортмунд 1:3 (1:2)
/Руп 21 - Ројс 5, Обамејан 31, Мхитарјан 89/

Среда:
19.00: Хајденхајм - Херта
20.30: Бохум - Бајерн

Коментари / 0

Оставите коментар