ЕП - Шоу у Арени: Дебитант, Казахстан, избацио шампиона, Италију!

Какаова селекција сјајном игром, апсолутно заслужено стигла до борбе за медаље - 5:2!

Фудбал 09.02.2016 | 23:15
ЕП - Шоу у Арени: Дебитант, Казахстан, избацио шампиона, Италију!

Велика сензација у Београдској арени! Казахстан је елиминисао актуелног шампиона Европе Италију у чевртфиналу и за пласман у велико финале бориће се са Шпанијом, која ће баш као и Азури бити велики фаворити у међусобном дуелу - 5:2 (2:0).

Ипак, улога изразитог фаворита ништа није донела Италијанима у овом мечу. Казахстаници су психолошки изузетно спремни ушли у овај окршај, напали су Италијане, констатно се њиховим нападима прикључивао голман Игита, а та храброст им се вишеструко исплатила.

Изгледа да је Какау добро прочитао све намере Роберта Меничелија. Напао је до сада несавладиве Италијане високим пресингом, преузео контролу игре, а онда у само три минута постигао два гола. Први је био дело Леа, а други Жаманкулова, који се сјајно снашао на гол-линији и преварио несигурног Мамарелу.

На полувремену је било 2:0 за Казахстанце, али је већ у трећем минуту наставка Фортино најавио велику битку у Арени. Међутим, само што је лопта кренула са центра Јесенаманов је повећао предност Какаове екипе.

Азури су у финишу меча кренули свим силама, Канал је у 37. минуту смањио на 3:2, али се сада већ бившем прваку Европе поново десило исто. Нургожин је свега шест секунди касније разрешио сваку дилему. Коначно, потпуни потпом зазорене Италије потврдио је изузетно расположени Лео, који је 27 секунди пре краја меча поставио коначан резултат меча.

Дакле, познати су парови полуфинала, које је на програму у четвртак. За 18.30 заказан је окршај између Србије и Русије, док од 21 час играјз Шпанија и Казахстан.

Коментари / 0

Оставите коментар