Вердер испада из лиге, али иде по трофеј у Купу!

Пизаро је прави куполовац! Тим из Бремена је први полуфиналиста, елиминисан Леверкузен!

Фудбал 09.02.2016 | 22:00
Вердер испада из лиге, али иде по трофеј у Купу!

Вердер из Бремена први је полуфиналиста немачког ДФБ купа! Екипа Виктора Скрипника грчевито се бори за опстанак у Бундеслиги, али у другом домаћем такмичењу сигурно граби ка финалу. После великог изненађења у претходном колу, када су избацили Менхенгладбах на Борусија парку, момци из Бремена направили су нови подвиг и елиминисали Бајер у Леверкузену - 3:1.

Ловац на купове, ветеран Клаудио Пизаро који је до сада седам пута играо у финалу и шест пута подизао трофеј био је један од најбољих у победничком тиму и поново је постигао гол - 30. на 52. утакмици у овом такмичењу. Признаћете, учинак за свако поштовање.

Леверкузен је повео поготком Чичарита из пенала, пошто је пре тога у шеснаестерцу срушен снажни Кислинг. Био је то 22 погодак искусног Мексиканца ове сезоне који је још једном потврдио да је једно од најбољих појачања у Немачкој ове сезоне. Гости из Бремена изједначили су преко дефанзивца Гарсије, а онда се у 42. минуту догодио вероватно кључни моменат на утакмици. Вендел је неопрезно стартовао као последњи играч одбране у свом шеснаестерцу и зарадио искључење, а поменути Пизаро са беле тачке донео преокрет свом тиму.

Иако са играчем мање Бајер је у наставку имао више лопту у поседу, више нападао и претио, све док у 82. минуту није севнула страшна контра Вердера коју је завршио Грилиш и решио све дилеме око победника - 1:3.

ДФБ КУП - ЧЕТВРТФИНАЛЕ

Уторак:
Леверкузен - Вердер 1:3 (1:2)
/Чичарито 22пен - Гарсија 31, Пизаро 42пен, Грилиш 82/

20.30: Штутгарт - Дортмунд

Среда:
19.00: Хајденхајм - Херта
20.30: Бохум - Бајерн

Коментари / 0

Оставите коментар