ЕП: "Орловима" не треба подршка, већ навијање!

Репрезентативци Србије у футсалу траже од оних 11.161 гледалаца који ће бити на трибинама за полуфинале Европског првенства да се "дигну на ноге".

Фудбал 10.02.2016 | 23:45
ЕП: "Орловима" не треба подршка, већ навијање!

Футсал репрезентација Србије играће у четвртак од 18.30 у полуфиналу Европског првенства. Први пут у својој историји, а да буде још лепше, пред својима навијачима.

Међутим, капацитет београдске Арене неће бити проширен са садашњих 11.161 места, иако се о томе причало од првог дана и утакмице са Словенијом, када је постављен рекорд.

"Полуфинале ће се одиграти у истом амбијенту, који је интиман, лепо делује и компактан је. Не можемо да задовољимо техничко-безбедносне услове у веома кратком року да би обезбедили захтеве и квалитет који се намеће за већи капацитет. Иза завесе је терен за загревање тако да, нажалост, нисмо у могућности да то урадимо", објаснио је директор турнира Здравко Јокић.

Истина је да од првог дана такмичења "орлови" играју пред пуним трибинама, али је и чињеница да атмосфера може да буде много, много боља. Бучнија.

Искрено је о томе причао голман Миодраг Аксентијевић, који је чак добио жути картон не би ли пробудио гледаоце у напетом мечу четвртфинала против Украјине.

"Било је сјајно, али може још боље. Знамо и ми да славимо кад дамо гол, али потребно нам је да нас носите кад нам је тешко. Зато сам и протестовао онако код судије. Знао сам да ћу добити жути картон, али покушао сам да дигнем публику на ноге", открио је Аксентијевић после утакмице и без икаквог увијања додао:

"За ово смо се борили и одрицали од живота да направимо нешто од футсала у Србији. Све смо оставили иза и подредили овом успеху. И знамо да ће сада многи да се јаве, почевши од министара па до разних, али ми не живимо од њих или од Владе већ живимо за ове три стотинке. Оно што бих апеловао је да се макар потруде и отворе и онај затворени део Арене. Не можемо ни најближима да обезбедимо карте".

На његову жалост, нити ће бити проширења Арене, нити у продаји има још улазница за полуфинале.

О атмосфери на трибинама говорио је и стрелац одлучујућег гола у последњој секунди утакмице са Украјином, Милош Симић.

"Позвао бих све да навијају као део публике који долази из Крагујевца, заједно са ФК Економац. Они све време држе атмосферу на високом нивоу. Волео бих да цела Арена буде таква. Заиста нам много значи њихова подршка", апеловао је сјајни нападач.

Позив је упућен, а да ли ће бити прихваћен, сазнаћемо у четвртак...

Коментари / 0

Оставите коментар