Италијански тренери: Дерби не одлучује титулу!

Суботњи дуел Јувентуса и Наполија одлучиће ко ће бити на првом месту табеле после овог кола, а можда и коначног шампиона.

Фудбал 10.02.2016 | 18:40
Италијански тренери: Дерби не одлучује титулу!

Међутим, велики италијански тренери оценили су да меч не мора бити одлучујући у првенству.

Наполи је први на табели, са два бода више од Јувентуса. "Стара дама" је актуелни троструки шампион и игра у фантастичној форми, пошто је сада у серији од четири узастопне победе.

Марчело Липи, тренер који је после сезоне у Наполију провео пет сезона у Јувентусу и освојио све трофеје са црно-белима, оценио је да предстојећи дуел неће бити одлучујући, али да би победа више значила Наполитанцима.

"Шта год да се деси у суботу, остаће још 13 кола да се игра, односно да се освоји 39 бодова до краја сезоне. Какав год био резултат утакмице, она неће одлучити првенство. Ако Наполи победи, стећи ће пет бодова вишка, тако да би њима победа више значила", рекао је Липи за италијанске медије.

Бивши тренер Наполија Луиђи "Ђиђи" Симони оценио је да тај клуб мора да остане позитиван да би на крају освојио "скудето".

"Наполи је направио важну серију резултата. Мислим да им је мало одмора добро дошло. Велики мајстори као што је (тренер Маурицио) Сари знају да искористе предности одмарања, и то ће бити позитиван фактор на тим. Наполи мора увек да остане позитиван, шта год да се деси. Евентуални 'киксеви' неће утицати на вредност овог тима, који је главни кандидат за 'скудетоо'", рекао је Симони.

Некадашњи селектор Италије Чезаре Прандели оценио је да би Наполи истакао озбиљну кандидатуру за титулу када би победио Јувентус.

"Утакмица обећава забаву. Оба тима су у врхунској физичкој кондицији и мислим да ће то бити отворено надигравање, без неке посебне тактике. Видећемо у суботу да ли ће Јувентус и Наполи играти на човека по целом терену или ће затварати простор", написао је Прандели у својој колумни за Калчомеркато.

Он је после краће техничке анализе линија оба тима написао: "Тешко је предвидети исход, али ако Наполи победи на стадиону Јувентуса, истаћи ће озбиљну кандидатуру за 'скудето', док ће првенство бити потпуно отворено тријумфом црно-белих".

Легендарни тренер Здењек Земан уопште нема дилему око победника и верује да ће Наполи славити зато што игра његов тип фудбала.

"(Тренер Јувентуса Макс) Алегри зна шта треба да ради против Наполија. Одбрана од три играча обично трпи када се суочи са тројицом нападача. Маурицио Сари жели да елиминише притисак говорећи да је његов тим слабији, иако заиста не верује у то. Шта предвиђам? Победу Наполија, јер играју мој фудбал, са мојим менталитетом", рекао је Земан.

Коментари / 0

Оставите коментар