Босић: Додик више није кредибилан политичар

Предсједник Српске демократске странке Младен Босић каже да одлука Милорад Додика да одустане од спровођења референдума о Суду и Тужалаштву БиХ представља крај приче о провођењу референдума о самосталности Републике Српске, о којој се говори у посљедњих десет година.

Република Српска 09.02.2016 | 15:08
Босић: Додик више није кредибилан политичар

Босић је рекао да је овом одлуком Додик показао политички кукавичлук и да је свима је јасно да од одржавања тог референдума нема ништа док је Додик и ова власт на својим положајима.

Он је истакао да се показало да је СДС била у праву када је тврдила да неће бити проведен тај референдум, због чега су њени посланци били суздржани када је доношена одлука о његовом одржавању.

Босић наглашава да су тврдње да се рефендум отказује јер опозиција не подржава његово спровођење чиста лаж.

“То су лажи и конструкције да било ко од функционера или начелника СДС има намјеру да обструише провеђење одлуке о референдуму. Ако би се то десило свако ко би то покушао би истог тренутка био искључен из странке”, наводи Босић.

Додаје да је Додик је својим активностим практично урушио и уставни положај Народне скупштине Републике Српске.

“Народна скупштина по уставу и закну има експлузино право да донесе одлуку о провођењу референдума и нигдје се не појавајлује улога предсједника Републике Српске око тога. Својим активностима о неспровођењу одлуке Народне скупштине Републике Српске Додик је маргинализовао њен демократски капацитет, као и своје посланике који су дигли руке за његов приједлог око провођење референдума”, рекао је лидер СДС.

Босић каже да је Додика показао да не може да проведе ни једно велико обећање које је до сада давао грађанима Републике Српске, додајући да ово можда прилика да се окренемо и оним стварима од којих се живи.

“Сада би требало да причамо о томе зашто су пропале банке у Републици Српској, зашто је најмања пензија у Српској и због чега у Српској нема никаквих активности око борбе против корупције и криминала”, истиче Босић.

Коментаришући рад Суда и Тужилаштва БиХ Босић је оцијенио да они нису положили испит за свој рад, прије свега зато што су селективно дјелили правду у случајевима ратних злочина, док у случајевима оранизованог криминала, који има међудржавне и међуентитески караткер, нису ништа урадили.

У прилог тој тврдњи потсјетио да су се у јавности недавно појавили подаци да је из фабрике глинице из Зворника ознесно преко милијарду марака, а да још увијек ништа није урађено по том питању.

Лидер СДС каже да је Република Српска кренула у рикверц од када је на њено чело дошао Милорад Додик.

“Када се упореди колико је задужење Република Српска имала прије десет година када је он дошао на власти и колико је сада, као и подаци о броју запослених у том периоду и сада, постаје јасно да све под овом власти иде назад”, каже Босић.

Говорећи о одлуци да се закон о полицији и унутрашњим пословима врати у Народну скупштину Републике Српске, Босић је потсјетио да је и у том случају Додик показао да више није кредибилан политичара и да манипулише и лаже јавност.

“Сматрам да све што се дешавало око тог закона представља побједу опозиције, јер је након њеног и притиска јавности закон поново враћен у Народну скупштину Српске, наводи Босић.

Он истиче да се одустајања од датих обећања деслило и под страхом од будућих догађаја и како би се добио кредит од ММФ-а, јер је буџет пред колапсом, додајући да то показује да је власт спремна и најтеже одлуке мијењати у скаладу стима ко ће им позајмити новац.

Босић је казао да остаје при својој ранијој изјави да је Милорад Додик својим чињењем и нечињењем омогућио прибављање противправне користи.

Потсјетио да је Република Српска само због афера Бобар банке и фабрике глинице у Зворнику оштећена за огромне количине новца, истичући да пљачка у тим предузећима није могла проћи без знаја власти.

Лидер СДС је рекао да неморално да се у зграду Владе Републике Српске у Источном Сарајеву улажу огоромне количине новца, док се болници Касиндол, која се налази у њеној близини налази у очајном стању.

“ За куповину зграде су издвојили преко 26 милиона марака, а за њено опремање три, док се у болници Касиндо све урушава, а радици намају плате. То је очигледан примјер неморала и представници СДС се неће уселити у ту зграду”, категоричан је лидер СДС-а.

(БН ТВ)

Коментари / 43

Оставите коментар
Name

роб

09.02.2016 14:19

Док је Бакир на власти до тада је и Баја

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наданићи

09.02.2016 15:08

Нема дана да то некоме не кажем. Њих двојица функционишу по принципу спојених посуда.

Name

НОВИ ЉУДИ

09.02.2016 16:26

Доста је и једног и другог и трецег нама требају нови образовани људи без путера на глави људи који су у зивоту несто направили а не провели 20 година по ходницима свих могуцих скупстина и министарстава НОВИ ЉУДИ СА ОВИМ НЕМАМО КУДА ИСИМ ТАПКАТИ У МРАКУ

Name

горан

09.02.2016 16:40

Не заборави Баја се 'мота око власти' јос када је био у Савезу Реформских Снага Анте Марковица, тј. прије него сто је поцео рат. Тада је био 'само' предсједник опстине Лактаси Тек након рата је постао професионални Србин и православац. Са друге стране Бакир је активно усао у политику тек након смрти свог оца Алије,тек око 2000. тј 5 година након завсетка рата

Name

днк

09.02.2016 22:49

Младене Краљу!Миле ти не може ништа а нема шта све није покушавао у последњих 10 година!

Name

Мацак

09.02.2016 14:24

У праву си

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.02.2016 16:35

Босићу а ста је са твојим обецањима??

Name

Тарми

09.02.2016 14:50

Све знамо. Имате ли план ста даље? Како вам је Стевандиц, вас бивси кандидат?

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики

09.02.2016 14:58

Додик исплацује какве такве пензије а власт СДС -а је остала дузна цетири пензије па их је морао исплатити Додик кад је досао на власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

wз20с

09.02.2016 15:12

Не исплацује Мики он него кредитни слузбеници ММФа. Ако си разумио...

Name

Његош

09.02.2016 16:35

Е видиш да немаш појма, јер је управо Додик остао дужан те пензије. Имаш погрешне информације.

Name

Кога наћи

09.02.2016 15:13

Додик мора да оде, то је јасно, а ови из опозиције не уливају баш много вјере.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цитат

09.02.2016 18:24

Тачно! Што би рекао покојни Брана Црнчевић: Људи, наје*али смо!

Name

неко

09.02.2016 15:18

Па проведи га ти Босицу.. Кад је Додик кукавица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пп

11.02.2016 06:47

Опозиција никад и нигдје није провела референдум!То ради Власт.А и скупштина га је изгкласала.Шта чека предсједник, што се сад боји Велики Шеф?Овдје је Миле поражен коначно због својих силних неиспуњених референдума! Не разумијем ове снсд бот коментаре, па неће Босић поправљати стање у држави кад његова странка већ 10 година није у Власти а Власт има паре , моћ и одлучује о свему?!

Name

драган

09.02.2016 15:25

Господине Босићу због чега све то нама говорите, односно јавности. Нама је доста наше муке, сиромаштва и незапослености. Најавили сте промјене, па промијените нешто на било ком нивоу. Зашто не подржите референдум о суду и тужилаштву. Шта сутра, након референдума, је питање које ви постављате. Па нека не буде ништа, и тужилаштво и суд ће имати доказ да нису оно што би требали да буду. Што се тиче криминала он је присутан од мјесне заједнице, преко општина и градова до Републике без обзира која политичка опција је на власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обичан човек

09.02.2016 15:27

У тамној заробљеничкој ћелији,а као што је и сад наша РС и БиХ, свјетло се увјек пали из вана.Увјек су стражари долазили да пале свјетло и дају нешто јести затворенима. Понекад стражари упале свјетло кад дође до побуне,али то не бих желео."Палио је свјетло" и Милорад Додик са страним тенковима кад се није могло издржати више под теретом "Паљанских Феудалаца".Они се данас удружише са Милом.Ето Вам примјер "Обрван" и Калинић и сви Тзв."ствараоци РС".. Миле је З....о странце,ако јесте,и окренуо се и постао Бањалучки Труст.Зашто их можда није З...бо.Можда је још њихов човјек,јер њима је битно да малих народа нема.Мада смо ми њима "трн у оку" ,јер смо на свијету можда највећи мали народ.Ми морамо тражити некога ко ће нас "окупирати",јер ово се издржати неможе. Овај СЗП,стварно је такозвани.Ту има лоповаи што је најинтересантније излаже пред камере.Ја их нећу именовати."Лопови на чекању",тако их ја зовем.Нисмо ми Кина ,па да не знамо ко је ко.Снага више није у Радничкој класи,јер је нема и устрашена је као ћелиски миш. Снага није ни у студентима,јер ова Болоња од факултета направи ,да је теже завршити основну школу.Приватни факултети од факултета направише "вашариште старе робе".Купиш све као у месници , ма и лакше у месницу мораш доћи. Мислим да је снага у "Нерадничкој Класи".То су они што нермају посла ,а хтјели би да раде.Зато Вас молим неидите у кладионице и пивнице,већ устајте ви земаљско робље ви сужњи које ће да мори глад...Оћерајте и власт и опозицију у "ПМ",ово нисам мислио послије подне.Поздрав свим добрим људима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слажем се

09.02.2016 22:54

Нема препознатљиве здраве снаге , па ни личности која би могла да поведе овај народ у неком нормалнијем правцу. Опозиција која је некад била позиција исто је катастрофално владала, садашња позиција је показала дно дна од власти. Паметан народ с е повукао и побјегао одавде ко је могао.

Name

xзy

09.02.2016 15:30

Босићу, исту причу понављате 4 године. Не зна се ко је већи лажов, ви или они.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е БАШ

09.02.2016 15:55

Е БАШ ГА И ТИ, КО КОЛУМБО ,ОТКРИВАШ АМЕРИКУ. ВИ ПОЛИТИЧАРИ СТВАРНО МИСЛИТЕ ДА ЈЕ СВЕ ШТО КАЖЕТЕ И ВАЖНО И ПАМЕТНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја Србенда

09.02.2016 16:16

Реци ми молим те, кад је то Босиц био власт. Како ти то знас да је исти као твоји лопови, ста ти је доказ? Ви не знате ста хоћете .Пљујете на власт пљујете на опозицију нико вама не мозе угодити.

Name

Петар

09.02.2016 16:16

У ЧЕМУ СИ ТИ БОЉИ ОД ЊЕГА,НАРОД ЋЕ ТИ ПОКАЗАТИ НА ИЗБОРИМА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОЈА

09.02.2016 16:17

БОСИЋ ЈЕ НА ВРИЈЕМЕ УПОЗОРАВАО ШТА ЋЕ БИТИ СА РЕФЕРЕНДУМОМ. РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ ТРЕБАЈУ ПОЛИТИЧАРИ КАО ШТО ЈЕ ОН КОЈИ ЋЕ РАДИТИ У ИНТЕРЕСУ НАРОДА

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

09.02.2016 16:28

Младене, ко је КРЕДИБИЛАН политичар у БИХ?Шукало, Крсмановић, Брчкало, Михаљуица?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гиле

09.02.2016 16:28

Босић је искрен човјек и ника неко каже има ли и у једној реченици коју каже било шта а да није чиста истина

ОДГОВОРИТЕ
Name

Титин пионир

09.02.2016 16:55

Ови су никакви ал не видим спас ни са тобом.сви сте ви истити, тешко народу.

Name

херц

09.02.2016 17:16

"Гиле" Слажем се 100%. Босић је поштен и максимално искрен човјек а највећа врлина је патрионизам према РС.

Name

КОЈА

09.02.2016 16:39

ДОДИК ЈЕ НОТОРНИ ЛАЖОВ А СВАКО ОНА КОЈИ МУ ВЈЕРУЈЕ ОБИЋНА БУДАЛА

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛИЦА

09.02.2016 16:42

БОСИЋ ЗА РАЗЛИКУ ОД ДОДИКА ГОВОРИ ИСТИНУ И ПОСТЕН ЈЕ ЧОВЈЕК

ОДГОВОРИТЕ
Name

ссс

09.02.2016 16:53

Овај је народ тотално луд...цаст изузецима..Цитам коментаре Бајиних сљедбеника који казу: Додик исплаћује пензије..какве такве..Стварно луд народ..Није боље ни заслузио од контејнера...Умјесто да осуде Бају они казу да исплацује какве такве плате..Љекар сам..ПРИМАЊА мјесецна су ми преко 5000 КМ и уопште ми није жао овог полусвијета и полународа..Имате контејнер па изволите кад вам.је Додик Бог отац..

ОДГОВОРИТЕ
Name

киза

09.02.2016 16:58

Морамо знати да опозиција сноси велику одговорност за ову ситуацију у РС јер нису имали м*да да преузму власт када су могли (на претходним изборима), вец су се бавили странацким и лицним препуцавањима ко це заузети коју функцију када баја оде. Резултат тога је да је лудак са својим полтронима јос увек на целу РС и да се горе наведени полтрони само умнозавају и уградјују у законску регулативу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мила

09.02.2016 17:43

Е мој Босицу, Изетбеговиц, цовиц И Додик се договорисе у Лсктасима да русе суд И тузилаством БиХ, мисе обицан народ морамо селити из БиХ, овде нема зивота, ако се криминалци не казне. Теско градјанима БиХ, досао нам је крај. Све је унистено И покрадено

ОДГОВОРИТЕ
Name

цицана

09.02.2016 18:53

А ста би се оцекивало од једног сверцера цигеретама? Његов домет је сабрати бројеве и оцјенити одакле долази властита добит. За једног истинског политицара треба интелект и карактер. Обоје не посједује госп. Додик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гиле

09.02.2016 19:14

БОСИЋ ЈЕ ТАЧНО У БОЦУ ПРЕДВИДИО ШТА ЋЕ СЕ ДЕСИТИ СА ОДЛУКОМ О РЕФЕРЕНДУМУ И ОДМАХ НАКОН ШТО ЈЕ ДОНЕСНЕА ОДЛУКА ДА БУДЕ ОДРЖАН О ТОМЕ ГОВОРИО

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛАМ

09.02.2016 19:21

БОСИЋ ЈЕ ЈОШ ТРЕБАО РЕЋИ ДА ЈЕ ДОДИК ЈЕ НАПРАВИО НЕВИЂЕНУ БЛАМАЖУ РС И ДА СМО ЗБОГ ДОДИКОВЕ ГЛУПАСТИ ПОСТАЛИ ПРЕДМЕТ ШПРДЊЕ. ЈА МИСЛИМ ДА НАМ СЕ САДА ОВИ ИЗ ФЕДЕРАЦИЈА СМИЈУ И ПУЦАЈУ ОД СРЕЋЕ. ТЕШКО НАМА ДОК ЈЕ ТАКАВ ЧОВЈЕК ПРЕДСЈЕДНИК РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

КИКИ

09.02.2016 19:42

ПОСЉЕ ОВОГ СВЕГА ЈА МИСЛИМ ДА ЈЕ СВИМА ПОСТАЛО ЈАСНО ДА ЈЕ ДОДИК ОБИЧНИ ЛАЖОВ. СДС ЈЕ ПОКАЗАО ДА ВОДИ ПАМЕТНУ И ОДГОВОРНУ ПОЛИТИКУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОЈА

09.02.2016 19:45

ЈЕСТ ДА ЈЕ ДОДИК ИЗБЛАМИРАО РС АЛИ О ТОМЕ ЋЕ СЕ ПРИЧАТИ КОЈИ ДАН И ТО ЈЕ ТО АЛИ ШТА ЋЕМО МИ СА ДУГОВИМА У КОЈЕ НАС ЈЕ УВАЛИЛА ЊЕГОВА ВЛАСТ НАШИ УНУЦИ ЋЕ ДА ВРАЋАЈУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Која Кики Блам

09.02.2016 22:09

Бар смањи слова. Нецес због тога добити веци сендвич

Name

срђан

09.02.2016 19:51

Критиковати господина Босића могу само бајини ботови или људи који незнају шта траже, поредити господина Босића и бају је некоректно. ви који кажете што ниси преузео власт на изборима, па нисте им дали довољно гласова, нисте изашли многи на изборе, а сада је неко други крив, народ није. е, баш јест народ крив што је инертан и не реагује на вријеме, зар је потребно више од десет година да се не схвати да је баја велики лажов и манипулатор, није крива опзиција "ми смо Говна"(филм "Професионалац"). кажу отјерати све, немогуће јер морамо неког типовати и бирати, ко је тај?? кажу, изађимо и то све отјерајмо, а ти који то кажу први неће изаћи. Да нас је било на синдикалном скупу о Закону о раду 100.000, неби Закон ишао по хитном поступку. Многи само гледају нас у колони и одмахују, цркнимо сви заједно, нисмо боље ни заслужили. много је до нас, ми смо у већини неодговорни????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мисел

09.02.2016 20:18

Управу си Боске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кики

09.02.2016 21:10

Све ово што се дешавало протекле седмице је доказ да је политика СДС исправна и да СНСД води РС у пропаст

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОС

09.02.2016 21:52

То да Додик није кредибилан политичар, ја сам то знао још 1997 године. Имам свједоке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маја

10.02.2016 04:20

Ста се десава у СНСД процацкајте мало...

ОДГОВОРИТЕ