Ињац извријеђала Девизни инспекторат

Директорица Агенције за банкарство Републике Српске Славица Ињац данас је затражила одговорност Девизног инспектора Републике Српске а њихов извјештај о контроли Балкан Инвестмент Банке, који у наставцима објављује пословни портал ЦАПИТАЛ.ба, назвала „гомилом тенденциозних глупости“, а инспекторе који су га писали незналицама.

Република Српска 09.02.2016 | 13:56
Ињац извријеђала Девизни инспекторат

„Инспектори Републичког девизног инспектората који су потписали овај записник немају основна знања о раду Агенције за банкарство Републике Српске, стручна знања о начину вршења банкарске супервизије, а ни овлашћења да дају оцјену рада независне институције као што је Агенција за банкарство Републике Српске“, наводи Ињац у саопштењу за јавности реагујући на откривање тајног Извјештаја у којем је Агенција тешко оптужена да је омогућила милионску пљачку Балкан Инвестмент Банке.

„Увидом у објављени записник констатујемо да исти садржи гомилу тенденциозних глупости у чије разлоге нити можемо нити желимо улазити, али је из истог видљив и неадекватно урађен основни задатак, а то је контрола девизног и спољнотрговинског пословања Банке“, каже директорица Агенције.

Сматра да је „жалосно да Агенција за банкарство, као независна институција са великим бројем стручних и обучених супервизора, мора на овакав начин да полемише са управном организацијом за коју је упитно да ли адекватно обавља посао за који је надлежна, а упушта се у посао далеко сложеније и стручније супервизије.“

„Крајње је вријеме да, због изношења оваквих неистина, незнања и нарушавања угледа Агенције за банкарство Републике Српске, исти сносе и одговорност“, запријетила је директорица Агенције.

Пословни портал ЦАПИТАЛ данас је објавио други од укупно седам дијелова Извјештаја Девизно инспектората Републике Српске у којем се открива да је власт Републике Српске годинама знала за криминалне радње у Балкан Инвестмент Банци, те да Агенције није ништа предузела да то спријечи.

Извор: Цапитал

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

кум

09.02.2016 13:05

Опет једна дјевица сто се прима посла којег не разумије?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Славицина тетка

09.02.2016 13:50

Па све да су ови из девизног инспектората невидјене незналице, јасно је и лаику да су паре из банака испариле, сто не мијења одговорност Славице Ињац.

Name

Мркли Мрак

09.02.2016 14:06

Сад си насла да критикујес инспекторат а извјестај је од прије неколико година. ПРОВИДНО СЕФИЦЕ. Засто то ниси одмах урадила него сад кад те ЦАПИТАЛ разбуцао. ПРОВИДНО СЕФИЦЕ. Известај Инспектората је аргументован тацка по тацка, а твоје критике паусалне. ПРОВИДНО СЕФИЦЕ. Стил ти је постао исти као твог коза ностра сефа. ПРОВИДНО СЕФИЦЕ. А и бистра си, све ти се кроз главу види. ПРОВИДНО СЕФИЦЕ.

Name

Додик

09.02.2016 13:06

Само да узмем јос који милионциц и одо и своју вилу да узивам

ОДГОВОРИТЕ
Name

Славица која плаце

09.02.2016 13:54

Ма крива је свјетска економска криза, сто ови наси воле да украду. При томе, не бирају партнере, могу и Литванци

Name

блука

09.02.2016 13:07

Ма да, као људи немају појма а банка пропала и милијарда нестала у виду ластиног репа. Па ко је одговоран за контролу рада банака у РС него Агенција за банкарство и гдја. ИЊАЦ?! А ста је са Бобар банком и Банком Српске? Матора лапрда ко трабант...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Синнy Боy

09.02.2016 13:15

Брани се,шта ће. Па и Предсједник Републике Српске је лично брани.Па нормално што је извријеђала инспекторе. Па неће ваљда рећи да су инспектори добри и стручни те да одлично обављају свој посао. То би онда значило директно признање њихових налаза а онда зна се-тјорка!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МОНА

09.02.2016 13:24

П.... ЈЕДНА, ЗАР ТЕ НИЈЕ СРАМОТА А НИ БОГА СЕ НЕ БОЈИШ. ВРАТИЋЕШ СВЕ ШТОСИ ПОКРАЛА И ОДЛЕЖАТ (ОДРАДИТ) ЋЕШ У ЗАТВОРУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

врбас

09.02.2016 13:31

Ладy није родјена да ради види се ко рзумије са првим погледом у то лице!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Све увезано

09.02.2016 13:52

Још једна фуфа из Додиног круга.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко из масе

09.02.2016 14:21

Господјо Ињац, сјецате ли се кога сте примили на мјесто стручног сарадника за јавне набавке у сектору за привремену управу и ликвидацију банака и техничку подршку (конкурс објављен у Гласу Српске, 09.03.2015)? Струцно и компетентно лице, односно оно коме је Комисија интерно рекла да је убједљиво најбољи кандидат од свих 13 пријављених, или неку господју која вам је блиска, много струцнију и компетентнију (хаха…)? Наравно, комисија се ниста не пита, вец сте себи изабрали сарадницу која нема ни приблизне квалификације и искуство. Зато, о струцности и непристрасности… псст.

ОДГОВОРИТЕ
Name

србин

09.02.2016 14:29

Ако сада неког не ухапсе каква дрзава и све!!!

Name

Пикси

09.02.2016 14:26

2 банке пропале, паре "нестале", ИРБ умјесто да кредитира даје паре љубимцима без поврата...каква је ту посебна стручност потребна?

ОДГОВОРИТЕ
Name

либерал

09.02.2016 15:24

У РС мозете радити сто год хоцете ако је то у складу с њеним урусавањем И нестанком. Стога се И дотицна господја нема разлога бринути. Ајд да видим ко це уцинити несто у супротном смјеру а да не добије бомбу под тоцкове или буде ухапсен брзином свјетлости. Казем уцинити несто а не прицати о нецему.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајево

09.02.2016 21:30

Колико је узела себи да прогледа кроз прсте......наравно да је знала за све у обе банке!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики

10.02.2016 18:02

срамим се ко нам представља дрзаву, ко нас води,, незаборавите нису они криви него ми,,народ ,ако тако и треба хоце на гласање за пакет са истеклим роком паковања намјерница,, и то ми говори скоро све да ми висе није јасно засто зелим зивјети у једном лоповском и корумпираном друству гдје вредност знање цаст невреде ниста,,итд

ОДГОВОРИТЕ