ЕП: Србија у задњој секунди до 1/2-финала!

Чудо какво Арена никада раније није видела! Голом Милоша Симића три десетинке пре краја утакмице Србија је победила Украјину са 2:1 и пласирала се у полуфинале ЕП у футсалу!

Фудбал 08.02.2016 | 20:40
ЕП: Србија у задњој секунди до 1/2-финала!

Историја, спектакл и завршница коју ћемо сви вечно памтити. У најдраматичнијем мечу на првенству, Орлови су сломили срца Украјинцима и натерали Арену да лудује од среће погтком у последњем секунду.

Док су Украјинци чекали да се огласи сигнал за крај регуларних 40 минута и улазак у продужетке, маестерални капитен Перић је посало лопту са очима коју је као гром поклопио волеј Симића и наш пивот је поцепао мрежу Украјине за делиријум, незапамћену срећу у Арени и највећи успех у историји српског футсала.

Полуфинале! Али, ни оно није граница за ову луду дружину која оставља срце на терену и нека виша сила ју је вечерас наградила за то.

Почело је као у сновима! У другом минуту, док су се Арена још попуњавала, Коцић је бацио у екстазу оне који су заузели своја места. Мајсторски је Јањић варком тела позвао голмана Ивањака да напусти гол и остави небрањену мрежу, а онда је као на тацни послужио Коцића. Попуалрни Ципи такве шансе не пропушта - 1:0!

Покушали су Украјинци експресно да узрвате истом мером и два пута су у кратком периоду погодили стативу, а потом је и Аксентијевић сјајно спасио српску мрежу.

Како је по Србију добро кренуло прво, тако је за Украјинце почело друго полувреме. У 23. минуту постигли су гол после акције из прекида.

Примљени гол је само на тренутак умирио "орлове", а онда је почело да сева на сваком метру терена! Украјинци су заиграли на нож, почели са грубим фауловима, а судијски пар - поготово други арбитар Биркет из Енглеске - је то толерисао и довео Арену до тачке кључања.

Како је сат октуцавао последње минуте, тако је растао притисак и виђена је права опсада украјинског гола.

Чекао се сигнал за крај другог полувремена, а онда је Милош Симић ухватио волеј. Остало је историја...

Браво момци!

Коментари / 0

Оставите коментар