"Гангулин" одговор невјерним Томама...!

Прослављени српски ватерполиста Александар Шапић написао отворено писмо поводом појединих коментара да је медаље поклонио само "зарад маркетинга". Прочитајте!

Остали спортови 09.02.2016 | 12:20
"Гангулин" одговор невјерним Томама...!

Један од најуспешнијих ватерполиста Србије свих времена Александар Шапић пре неколико дана направио је потез за сваку похвалу - одрекао се свих медаља које је освојио током успешне каријере у хуманитарне сврхе.

Шапић је 24 медаље освојене на олимпијским играма, светским и европским првенствима, Светској лиги, Светском купу и из клупских такмичења - Купа шампиона и ЛЕН купа ставио на лицитацију на сајту Хуманитарне фондације Нови Београд са циљем да помогне оболелој деци.

Иако је већина подржала и громогласно поздравила Шапићев гест, било је и оних који су коментарисали да је председник општине Нови Београд то урадио зарад политичког маркетинга.

Један од најтрофејнијих српских спортиста одговорио им је у писму објављеном на његовој Фацебоок страници под насловом "Отворено писмо свим 'генијалцима' од тупавог спортисте".

Шапићево писмо преносимо у целини.

"Видим да су неки 'генијалци' коментарисали како сам дао све своје медаље, освојене током спортске каријере, зарад политичког маркетинга. Е па сад, волео бих да појасним неке ствари, иако с обзиром да сам, како воле да нас спортисте називају 'глупи спортиста' и немам толико памети као они, не знам да ли ћу успети, али ћу бар покушати.

Прво, због 'маркетинга', сам за само две године, успео да оформим једну од најозбиљнијих хуманитарних организација у земљи, која је само до сад послала на лечење 43 детета, скупила преко 1,2 милиона евра и примила скоро милион смс порука од добрих људи широм Србије. Ко мисли да је лако, слободно нек покуша. Знам да свако може, него га мрзи да се око тога 'бакће'.

Друго, због 'маркетинга', одлучио сам да дам све оно за шта сам се преко 25 година борио и за шта сам живео, а то је да будем најбољи на свету у мом спорту, па макар и на један дан. Све то сам дао само да бих остао председник Градске општине Нови Београд, чија функција носи најнижи ниво власти који постоји у држави Србији и чија су овлашћења и надлежности толико мале да понекад се питам зашто се председници градских општина једноставно не укину. Чији је буџет 0.9% буџета града Београда или рециимо 4 пута мањи од општине Пећинци, која има 10 пута мање становника него Нови Београд.

Треће, због 'маркетинга', дао сам све оно што 99,9% људи није видело ни на филму, а за шта сам ја успео да се својим радом и залагањем изборим и осетим сваку од тих медаља на својим грудима док сам бранио боје своје државе и био у тим тренуцима најпоноснији човек на свету. У моменту кад одавно нисам члан ни једне политичке организације, кад сам више пута рекао да сам погрешио што сам у политику улазио јер сам био наиван, али да данас не могу тек тако да се повучем без борбе, јер ми то мој карактер не дозвољава. Зато сам једини који ће на локалне изборе изаћи без велике партије иза себе, без страначке војске који ће се завући у сваку кућу као термити и убеђивати све живе шта им је и како им је чинити. Излазим сам, са својим резултатима на Новом Београду, својим радом, залагањем, именом и презименом, па ако треба да будем поражен, то ће бити часно и поштено.

Свака вам част, како сте ме прозрели! Само да знате једну ствар, лопову, увек сви око њега делују као лопови!

И на крају желим да поручим тим 'маркетиншким стручњацима' који су 'прозрели' моју намеру, да посаветују своје политичке фаворите, којој год партији припадали и који располажу или су некада располагали, милионским буџетима, великим овлашћењима и који данас могу или су некад могли, озбиљно да утичу на разне ствари у овој држави и далеко, далеко су изнад функције једног малог председника градске општине, да рецимо зарад 'маркетинга' продају своје станове, тај новац дају за болесну децу и сигурно ће завршити на свим насловним странама, а ја ћу их први, јавно похвалити!

Наставићу да се борим за несрећну децу, кад год и колико год будем могао, а болесни умови, којима ништа није свето, ето им њихови политичари, који год били, па се ваљајте са њима у блату из ког наша тужна земља не може да се извуче већ скоро 30 година, јер је у њему држе људи којима су блато и фекалије природна средина", стоји у писму које је потписано са "срдачно ваш Александар Шапић".

Коментари / 0

Оставите коментар