Велики ударац за Јуве пред Наполи и Бајерн!

Шампион Италије и вицешампион Европе у мечевима са Наполијем и Бајерном играће највероватније без једног од кључних играча.

Фудбал 09.02.2016 | 14:40
Велики ударац за Јуве пред Наполи и Бајерн!

Без команданта одбране Ђорђа Кјелинија у мечевима сезоне?

Пред Јувентинима су дуели одлуке, дерби Серије А са првопласираним Наполијем и двомеч осмине финала Лиге шампиона са моћним Бајерном из Минхена. Утолико, вест о новој повреди Кјелинија баш сада није пријала никоме у клубу.

Кјелини је добио јак ударац током утакмице "бјанконера" са Фрозинонеом у Серији А, у недељу, завршеној резултатом 2:0, што је била 14. узастопна победа екипе Макса Алегрија. Али, да ли су нова три бода плаћена превише?

Биће познато наредних дана када Кјелини буде одрадио додатне лекарске прегледе...

"Цорриере делло Спорт", међутим, наводи да Кјелини дефинитивно неће моћи да игра наредног викенда у дуелу са Наполијем, а да је под великим знаком питања и његов наступ 23. фебруара у мечу са Бајерном.

Исти дневник наводи да би Сами Кедира могао да се опорави до суботе, док ће то бити знатно теже у случају нападача Марија Манџукића.

Лист "Ла Стампа" наводи и да ће повреда Кјелинија приморати Алегрија да актуелну формацију 3-5-2 врати у 4-4-2, јер Јуве поред још Леонарда Бонућија и Андрее Барзаљија тренутно нема довољно поузданог штопера који би преузео Кјелинијеву улогу.

Јуве од новембра и меча са Миланом (1:0) никада није почео меч са четворицом дефанзиваца, сваки сусрет Алегри је отварао у формацији 3-5-2 у којој је првак Италије, не рачунајући почетну кризу у августу и септембру, изгубио само један меч – од Севиље, у гостима, у Лиги шампиона.

У наредних месец дана "и кусур" дана, "Стара дама" састаје се редом са Наполијем и Болоњом у Серији А, Бајерном у Лиги шампиона, Интером у Серији А и Купу Италије у размаку од четири дана, потом са Аталантом и Сасуолом у лиги, пре пута у Минхен на реванш са Бајерном, 16. марта.

Коментари / 0

Оставите коментар