Анализа: У свлачионици Партизана поново се чује музика...!

Тврд звук, хип-хоп или народњаци - суштина је иста. Црно-бели више не излазе на паркет размишљајући о својим лимитима, навијачи више не долазе у Пионир носећи са собом зебњу.

Кошарка 08.02.2016 | 23:45
Анализа: У свлачионици Партизана поново се чује музика...!

Из свлачионице кошаркаша Партизана поново се чује музика.

Промена тренера, долазак Александра Џикића и четири победе у последњих пет кола АБА лиге окренуле су атмосферу међу црно-белима наглавачке.

Један од оних који се "дигао" доласком харизматичног тренера у клуб, или боље рећи повратком, јер је Џикић дуго радио и као помоћник Душка Вујошевића, јесте и Едо Мурић. Он је у разговору за "Спортски журнал" сликовито описао како сада изгледа играти за Партизан.

"Свако пусти нешто своје, па шта се 'прими'", каже Мурић са осмехом, наводећи да се у тренуцима опуштања иза врата свлачионице црно-белих могу чути разни стилови, од тврђег звука, до народњака.

"Добро је док се пушта музика. Када се ћути, тада је лоше. Овако нам се свиђа, урадићемо све да музика остане у нашој свлачионици", додао је Словенац.

Џикић није променио атмосферу само иза врата, већ и у целој дворани, која је мирисала на стрепњу у већем делу сезоне.

Једна од новина које Џикић увео је емитовање "рокенрол" класика са разгласа пред почетак мечева. Тако је победа над Задром "најављена" хитом групе Гунс анд Росес - Wелцоме то тхе Јунгле, а пре тога велики ривали Цибона и Црвена звезда савладани уз култне песме Пут, београдског састава Партибрејкерс, односно панк класика групе Тхе Еxплоитед - Троопс оф Томорроw.

"Пустите те кулоарске приче. Немам ја везе са тим", рекао је шаљиво Џикић у суботу увече.

Овај панк-рок фазон није баш нешто што лежи свим првотимцима, нарочито америчком трију: Кевин Џонс, Дарел Вилијамс, Џамар Вилсон. Отуда и слобода код сваког играча Партизана да повремено у свлачионици пусти и нешто по свом укусу, а Амери традиционално воле хип-хоп звук, што су потврдили и потврдили и изласком у познати београдски ноћни клуб, "Андерграунд".

Претходног викенда, када је опстанак у АБА лиги дефинитивно обезбеђен, екипа је добила слободно, а Џонс, Вилијамс и Вилсон опустили су се уз р'н'б хитове.

Не певају само кошаркаши, певају и навијачи. Натера их на то Божо Ђумић када се са својих 208 центиметара залети по лопту и заврши у столицама. Натера их и Едо Мурић, када закуца и издигне се телом изнад обруча. Натера их на то и ре-мотивисани Кевин Џонс, који више не игра тако да би зарадио отказ и побегао главом без обзира.

Натера их цела постава, која више не излази на паркет размишљајући о томе који су њени лимити, већ где су и како их прескочити.

Црно-бели се до растанка са АБА конкуренцијом за ову сезону састају још са Тајфуном и Олимпијом у гостима, односно Цедевитом код куће. Све три победе у тим дуелима довеле би екипу на 50 одсто успешности после 26 кола, што би представљало скоро невероватан резултат с обзиром на то да је Партизан у једном тренутку таворио на дну табеле са скором 2-6 и 7-11.

Отуда и не треба да чуде поменути осмеси и мелодије које допиру из свлачионице најтрофејнијег српског клуба.

Нови уговор за Џикића?
Краткорочна сарадња Партизана и Александра Џикића, испрва потписана до јуна ове године, веома брзо требало би да буде претворена у стабилан дугорочан уговор. "Блиц" пише да су челници црно-белих припремили тренеру понуду за сарадњу до 2018. године и да је он у начелу пристао. Исти лист наводи и да је састављена листа појачања на којој су: Малком Армстед, Стефан Бирчевић, Никола Радичевић и Ђорђе Мајсторовић.

Коментари / 0

Оставите коментар