Вавринка: Новак неће освојити календарски Слем!

Стан Вавринка сматра да је његов земљак Роџер Федерер најбољи тенисер свих времена.

Тенис 08.02.2016 | 21:40
Вавринка: Новак неће освојити календарски Слем!

"Маестро је увек Маестро, због свих ствари које је урадио током каријере. За мене је он највећи свих времена“, рекао је Вавринка у интервјуу за РМЦ Спорт и додао да за њега није било лоше што је већи део каријере провео у Федереровој сецни.

“Увек сам напорно радио, али помогло ми је то што сам увек био иза њега – стидљив сам тип, а људи нису много говорили о мојој каријери јер је он увек био испред мене. Бити иза најбољег у историји и бити његов пријатељ, то је нешто из чега сам много научио“.

У последње две године Вавринка је испливао из те сенке и сада је четврти тенисер света.

“Моја еволуција била је неочекивана и невероватна – две Грен слем титуле, сада сам четврти на свету. Титула у Паризу дала ми је много самопоуздања, као и трофеј у Дејвис купу 2014. године – тада је било много притиска, нисмо имали права на грешку“.

На питање хоће ли Новак Ђоковић ове сезоне освојити све четири Грен слем титуле, Стан је одговорио:

“Оно што он ради је импресивно, игра веома добро и за сада доминира. Грен слем? Можда, али ако морам да дам прогнозу, рекао бих ’не’, мислим да ће неко други негде освојити титулу“.

Прошле сезоне управо је Вавринка био једини човек који је победио Ђоковића на Грен слем турнирима, у финалу Ролан Гароса.

Коментари / 0

Оставите коментар