Фед куп: Јелена опет изгубила, крај за Србију!

Репрезентација Србије доживела је пораз од Шпаније у првом колу Светске Б групе ФЕД купа. Тениска репрезентација Шпаније победила је са укупних 4-0 селекцију Србије у првом колу Светске Б групе Фед Купа.

Тенис 07.02.2016 | 18:30
Фед куп:  Јелена опет изгубила, крај за Србију!

После два убедљива пораза првог дана, Јелена Јанковић сада је изгубила од Гарбиње Мугурусе са 6:2, 6:4, па наша селекција више нема ни теоретску шансу за преокрет.

Шпанкиње су и у оба суботња дуела славиле прилично лако – Мугуруса над Иваном Јоровић, а Суарес Наваро над Јеленом.

Шпанија ће сада играти плеј-оф за попуну Светске А групе, док ће наша селекција морати да се бори за опстанак у Светској Б групи у термину 16. и 17. априла.

Потенцијални ривали јесу Аргентина, Кинески Тајпех, Украјина и Белгија – уколико то буду Белгијанке, зна се да ће наш тим бити домаћин, а у осталим потенцијалним мечевима о домаћинству би одлучивао жреб.

Јелена је у првом гему пропустила 0:40, али је онда узела гем на свој сервис и наставила са агресивном игром, па је брејком без изгубљеног поена повела са 2:1.

Међутим, Мугуруса је узвратила истом мером, гем је окончан дуплом грешком српске тенисерке – 2:2. Повела је Јанковићева 0:30 у следећем гему, али је Шпанкиња тада ухватила врло тежак волеј и потом везала још три поена за вођство 3:2.

Јеленин пад се наставио, иако је имала гем лопту за изједначење у следећем гему. Гарбиње је винерима из бекхенда везала три поена, направила нови брејк, а убрзо је повела и са 5:2.

Тада је сет преломљен, јесте Јанковићева прекинула низ од четири изгубљена гема, али је Мугурса освојила сет са 6:3.

Слично као у првом сету, Јанковићева је направила брејк и повела са 2:0, али ни овога пута није успела да га потврди – рибрејк и 2:1. Међутим, за разлику од првог сета, Јелена није посустала, играла је агресивније и притискала Мугурусу - није успела да направи брејк, али је чувала своје гемове и публика у Краљеву потпуно се укључила у меч (4:4).

Чинило се да је Јанковићева у налету, али тада је Мугуруса појачала ритам, направила брејк и без проблема је одсервирала за коначну победу.

Тениска репрезентација Шпаније победила је са укупних 4-0 селекцију Србије у првом колу Светске Б групе Фед Купа.

Последњи бод Шпанији донеле су Лара Аруабарена и Лудрес Домингес Лино, које су савладале Ивану Јоровић и Нину Стојановић са 4:6, 7:6 и 10:7.

Питање победника у овом дуелу решено је раније данас када је Гарбиње Мугуруса са 2-0 славила против Јелене Јанковић и тако донела Шпанији трећи, одлучујући тријумф.

Прва два бода Шпанији јуче су донеле Мугуруса и Карла Суарес Наваро победама над Иваном Јоровић, односно Јеленом Јанковић.

Шпанија ће, након ове победе, играти у плеј-офу за повратак у Светску групу, док Србију чека борба за опстанак у Б групи.

Коментари / 0

Оставите коментар