Фед куп: Без играчице у Топ 100, а избациле Рускиње!

Репрезентација Русије, прошлогодишњи финалиста ФЕД купа, доживела је изненађујући пораз у првом колу, пошто је селекција Холандије повела с недостижних 3:0.

Тенис 07.02.2016 | 20:20
Фед куп: Без играчице у Топ 100, а избациле Рускиње!

Русија је првог дана дуела у Москви изгубила оба сингл меча, а у недељу је Кики Бертенс осигурала тријумф Холандији победивши Светлану Кузњецову у два сета, 6:1 и 6:4.

Кузњецова је у дуел ушла веома уморна после суботњег маратонског меча против Ричел Хогенкамп. Тај меч трајао је тачно четири сата и најдужи је у историји ФЕД купа.

Холандија је после тог тријумфа Хогенкампове повела са 2:0, пошто је пре тога Бертенс савладала Јекатерину Макарову са 6:3, 6:4.

Холанђанке, без иједне играчице медју 100 најбољих на WТА листи, сматране су аустсајдерима у дуелу против репрезентације Русије, чија је најниже рангирана играчица Дарија Касаткина на 61. месту.

У тиму Русије била је и Марија Шарапова, али је шеста тенисерка света због повреде рамена била пријављена само за дубл.

Холандија ће у полуфиналу ФЕД купа, свом првом од 1997. године, играти против победника дуела у ком се састају Француска и Италија. Полуфинала Светске групе ФЕД купа на програму су 16. и 17. априла.

Коментари / 0

Оставите коментар