Фед Куп: Српкиње без шансе против Шпанкиња - 0:2!

Тениска репрезентације Србије губи са 2:0 од Шпаније после првог дана меча првог кола Светске групе Б Фед купа у Краљеву.

Тенис 07.02.2016 | 00:15
Фед Куп: Српкиње без шансе против Шпанкиња - 0:2!

Шпанкиње су на корак до укупног тријумфа дошле захваљујући Гарбињи Мугуруси и Карли Суарес Наваро, које су оствариле тријумфе у два сета.

Прво је Мугуруса славила против Иване Јоровић са 6:3, 6:1, а потом је Суарес Наваро била боља од Јелене Јанковић са 6:4, 6:2.

Први меч је, иначе, требало да одиграју Бојана Јовановски и Мугуруса, али се селекторка Татјана Јечменица Јевтић одлучила да на терен пошаље Јоровићеву.

Дуел се наставља у недељу, прво се, по садашњем плану, састају Јанковићева и Мугуруса, а потом Јовановски и Суарес Навару. уколико буде потребно, на крају ће бити одигран дубл сусрет, за који су пријављене Јоровићева и Нина Стојановић, односно Лара Араубарена и Лурдес Домингес Лино.

Јанковић - Суарес Наваро 4:6, 2:6

Од почетка дуела између Јанковићеве и Суарес Наваро виђена је велика борба, али је шпанска тенисерка за нијансу лакше освајала своје сервис гемове. ЈЈ је прва направила брејк, у петом гему, али је Суарес Наваро одмах узвратила, борила се и тражила своју шансу. И српска тенисерка је имала своје прилике, али је када је било најважније одиграла нешто лошије, а искусна Шпанкиња је то искористила, направила брејк у десетом гему и освојила први сет са 6:4.

У последњем гему првог сета, судија је досудио да је Јелена приступила приликом сервиса, што је омело српску тенисерку, изгубила је концентрацију и олако препустила гем Суарес Наваро.

После изгубљеног првог сета, Јелена је одмах направила брејк, али је потом стала. Шпанска тенисерка је у потпуности контролисала резултат, већ у наредном гему је вратила брејк, потом наставила са сигурним сервисима и притиском на Јелениним сервис гемовима, што ју је довело у савршену позицију да већ у седмом гему заврши меч. Међутим, ЈЈ је тада вратила брејк, захваљујући лошем сервису Шпанкиње, али је одиграла лоше на свом сервису и Суарес Наваро је врло брзо завршила меч у своју корист.

Јоровић - Мугуруса 3:6, 1:6

Мугуруса је одлично ушла у сусрет и искористила је трему Јоровићеве да брзо стекне убедљиву предност. Била је сигурна на сервису, а уз то је и освојила два брејка, за вођство од 4:0, пре него што се Ивана пробудила. Млада српска тенисерка је у петом гему прекинула низ противнице, одмах потом направила брејк и наставила да врши притисак на Шпанкињу.

Две тенисерке су водиле велику борбу, Ивана је успела да се приближи на 4:3, да би претила Мугуруси и на њеном наредном сервис гему, али је шпанска тенисерка ипак дошла на гем од освајања првог сета. Мугуруса је у наредном гему наставила у истом ритму, брзо је на сервису Јоровићеве дошла до сет лопте и искористила је већ прву за 6:3.

У наставку, Мугуруса је заиграла много боље и одлучније, а Ивана је тек у појединим тренуцима могла да јој парира. Шпанкиња је брзо повела са 3:0, Јоровићева је у четвртом гему прекинула њен низ, али је Муругуса потом наставила где је стала гем раније. Тако је већ у шестом гему сервирала за меч, прву прилику је српска тенисерка спасла, код код наредних пет је Шпанкиња направила грешку, да би шесту искористила за тријумф.

Коментари / 0

Оставите коментар