Видео - Звезда: Памтимо; Јунајтед: Хвала вам!

На данашњи дан обележава се 58 година од трагедије у Минхену у којој је живот изгубило осам фудбалера Манчестер јунајтеда.

Фудбал 06.02.2016 | 16:00
Видео - Звезда: Памтимо; Јунајтед: Хвала вам!

6. фебруар дубоко је урезан у срцима навијача Манчестер јунајтеда, али не због неке од десетина трофеја које је њихов тим освојио, него због трагедије у Минхену када је живот изгубило осам играча овог клуба.

Након утакмице са Црвеном звездом у Београду, авион са фудбалерима, навијачима и новинарима из Манчестера, срушио се у Минхену, у трећем покушају да узлети са аеродрома, а живот је изгубило чак 23 људи.

Два славна тима су дан раније у Београду играла меч у Хумској, што је био реванш после победе Јунајтеда од 2:1, да би у другом мечу било 3:3, иако је енглески клуб водио и 3:0, црвено-бели су успели да одговоре преко Костића и Тасића, па су били "два гола далеко" од пласмана даље.

То је био последњи меч "Базбијевих беба", а Црвена звезда и Манчестер јунајтед су се и ове године сетили тог датума на популарној друштвеној мрежи Тwиттер, где су преко официјелних налога ова два клуба размењене поруке.

Црвена звезда је уз фотографију са тог меча поручила Јунајтеду "Памтимо", док је енглески клуб одговорио на српском: "Хвала вам".

За Црвену звезду су играли: Владимир Беара - Ранко Борозан, Новак Томић, Миљан Зековић - Јован Цокић, Бора Костић, Рајко Митић, Владимир Поповић, Драгослав Шекуларац, Љубиша Спајић и Лазар Тасић.

За Манчестер јунајтед: Хари Грег - Роџер Бирн, Бил Фолкес, Марк Џонс - сер Боби Чарлтон, Еди Колман, Данкан Едвардс - Кени Морганс, Алберт Скенлон, Томи Тајлор и Денис Вајолет.

Дан касније, у несрећи су живот изгубили Бирн, Колман, Едвардс, Џонс, Тејлор, као и резервисти Џеф Бент, Дејвид Пег и Лијам "Били" Вилан.

Коментари / 0

Оставите коментар