НБА: Јокић укротио ''Бикове'', а Марјановић ''Телад''!

Никола Јокић и Бобан Марјановић имали су запажене улоге у победама својих тимова у НБА лиги.

Кошарка 06.02.2016 | 10:40
НБА: Јокић укротио ''Бикове'', а Марјановић ''Телад''!

Значајнију ролу имао је сјајни Никола Јокић – остваривши дабл-дабл са 14 поена (3/11 за два, 2/2 за три), 12 скокова, три асистенције и две блокаде – у победи Денвер Нагетса над Чикаго Булсима – 115:110.

С друге стране, Сан Антонио Спарси нису имали превише проблема да упишу убедљив тријумф у дербију Тексаса против Далас Меверикса 116:90, а Бобан Марјановић уписао је седам поена (2/3 за два), седам скокова, асистенцију и блокаду.

Нагетси су до славља пред својим навијачима стигли феноменалном партијом у последњој четвртини, у коју су ушли са 14 поена заостатка, а српски руки постигао је чак 10 поена (две тројке) у последњих 12 минута игре у Колораду – који је његова екипа добила 42:21.

Двадесетогодишњи Сомборац морао је да заврши утакмицу минут и по пре краја због шест фаулова, али су се Данило Галинари и Емануел Мудиај потрудили да им не измакне тријумф.

Италијан је сусрет завршио са 33 поена (6/9 за два, 1/3 за три, 18/18 бацања), три ухваћене лопте и две асистенције, док је момак рођен у Заиру додао 22 (7/16 за два, 1/2 за три), уз пет успешних додавања, две блокаде и две украдене лопте.

Код гостију је најбољи био Дерик Роуз са 30 поена (13/24 за два, 0/3 за три), девет скокова и осам асистенција. Таж Гибсон забележио је 18 (7/14 за два) и седам скокова, а Џими Батлер један више (6/8 за два), али је управо његова повреда оно што више брине Булсе од пораза.

'Ол-стар' бек морао је да напусти паркет у колицима минут пред полувреме, после дуела са Жофријем Ловерњом, а прве прогнозе кажу да укрштени лигамент колена није пукао.

Екипа Грега Поповића прегазила је Мавериксе као гост, а неизвесности није било нимало, пошто су Спарси на полувреме отишли са огромних 36 поена разлике, па је Грег могао да одмара носиоце тима пред сам финиш сезоне.

Први стрелац гостију био је Каваи Ленард са 23 поена (7/12 за два, 2/4 за три) и два скока, а највећу подршку имао је у резервисти Петију Милсу који је убацио 16 (4/6 за два, 2/2 за два), уз пет скокова и две асистенције, док је Ламаркус Олдриџ забележио дабл-дабл – 14 поена (5/10 за два, 0/1 за три), десет ухвачених лопти.

Боби је на терену провео нешто мање од 17 минута, погодио је два од три шута из игре, док је са линије слободних бацања био успешан у три од четири покушаја. Пет скокова остварио је у одбрани, два у фази напада, а, поред блокаде и асистенције, имао је и две изгубљене лопте.

Коментари / 0

Оставите коментар