Мистерија: Нико не зна ко је овај човјек!

У ћелији једног од најозлоглашенијих затвора Њујорка налази се затвореник који се по једној ствари разликује од свих осталих.

Свијет 05.02.2016 | 22:47
Мистерија: Нико не зна ко је овај човјек!

За разлику од других затвореника, управници затвора не знају ко је дотични мушкарац.

“Постоји толико много дезинформација о мени, да нико са сигурношћу не може да каже ко сам”, изјавио је затвореник за “Њујорк тајмс”.

Представља се као Џереми Вилсон, и тврди да има 42 године. Али такође се представља као Џереми Кинан из Ирске републиканске армије (ИРА) и Џеремаја Асимов-Бекингем – авганистански ратни ветеран, рањен у рату, пише неwс.цом.ау.

Још неки од његових идентитета су професор Технолошког института у Масачусетсу и извршни директор у Мајкрософту.

Попут Френка Абагнејла, чији је живот приказан у филму “Ухвати ме ако можес”, којег глуми Леонарди Дикаприо, Вилсон се представљао и као члан авионске посаде. Током служења казне у затвору у Индијани, све време је говорио “јаким” ирским нагласком.

Истраживачи наводе да још увек не знају ко је дотични мушкарац, али једно је сигурно: у питању је професионални преварант и вешт фалсификатор. Мушкарац који тврди да је његов рођак окарактерисао га је као “правог зликовца”.

Његова прошлост сеже у Индијану где је завршио средњу школу и убрзо почео да краде идентитете.

Још као тинејџер ухапшен је због крађе самострела и аутомобила. Идентитет жртве налази се унутра, са све кредитном картицом. Вилсон је украо све.

Његова породица и пријатељи којима је било стало до њега убрзо су због тога зажалили јер је украо и њихове идентитете.

Његов рођак Брајан Кларк постао је једна од његових жртава. Рекао је да је Вилсон украо његов број социјалног осигурања и преузео његов идентитет, а убрзо вештим убеђивањем добио возачку дозволу и кредитну картицу.

Са Миријам Вајсберг из Индијане почео је да излази 2006. године. Представио јој се под новим именом и рекао да је бивши војник који је служио у Авганистану.

“Пружио ми је више информација него било ко кога бих икада упознала из војске”, изјавила је Вајсберг за Тајмс.

Вилсон је на крају украо њену кредитну картицу и одлетео у Канаду, где је наставио потрагу за идентитетима које би могао да присвоји. У једном хостелу у Алберти ухваћен је у крађи пасоша. Када му је један мушкарац понудио помоћ, украо је и његов идентитет.

Пре него што је слетео на острво Рикерс, где га, између осталог, чека суђење за крађу идентитета, Вилсон је ушао у њујоршку полицијску станицу да покупи свој БМW. Носио је мајицу са натписом “Харвард”, а око врата носио америчке војне плочице.

Полиција је још раније запленила аутомобил како би га намамила у замку јер је веровала да је власник фалсифоковао чекове. Када се Вилсон појавио, убрзо су открили да се његова мрежа лажи протеже на неколико земаља и да су у њу ухваћени небројени појединци.

Вилсон је и раније био у затвору. За крађу кредитне картице којом је платио хотелски собу и игру стриптизета у једном клубу осуђен је 2001. године на осам година. Одслужио је пет, пре него што је побегао када је остатак казне преиначен у друштвено-корисни рад. Поново је ухваћен 2007. године, ослобођен годину дана касније, а затим исте 2008. поново ухапшен.

Његови цимери у затвору рекли су да је опет глумио другу особу. Јураја Гоинс, који је са Вилсоном делио малу ћелију у Индијани, рекао је да је Вилсон био опседнут умрлицама и да је глумио различите особе.

“Он је попут глумца. Дефинитивно је глумац”, рекао је Гоинс.

Вилсон је новинарима рекао да не осећа грижу савести због крађе новца са кредитних картица, али да му је било жао људи које је издао.

Каже да је имао врло добар разлог за лагање: истина је гора од лажи.

“Људи су склони томе не само да верују другима, већ да желе да верују другима. А то је део лоших ствари које сам учинио другима, зато што сам им то одузео. У томе се крије зло свега што сам урадио. Постајем близак са људима који не заслужују издају која их чека”, објаснио је.

“Уморан сам од тога што лажем сваку могућу особу коју сретнем о стварима које сам радио и томе ко сам. Јер је истина много гора од лажи. Ствари које сам чинио биле су много горе од ствари које бих им рекао, додао је.

Господин Кларк, који из прве руке зна како је бити лишен идентитета од стране Вилсона, каже да је тешко не скинути капу овом вештом преваранту.

“На неки начин, морате имати поштовање према њему. Он је прави зликовац. Једноставно има талента за то”, рекао је.

Вилсон тренутно чека суђење које ће бити одржано за неколико недеља, где ће још једном требати да исприча своју причу. Ко зна коју ће причу одабрати овај пут.

Извор: НЕWС.ЦОМ.АУ

Коментари / 0

Оставите коментар