Школа упозорава на сумњиве особе

На улазу у ОШ "Иван Горан Ковачић" истакнуто је упозорење родитељима да дјецу упозоре да не разговарају са непознатим људима, као и савјет да доводе дјецу или да малишани иду у групама до ове школе, што је забринуло родитеље.

Република Српска 05.02.2016 | 20:32
Школа упозорава на сумњиве особе

"Око школа у граду се појављују непозната лица која се обраћају дјеци. Упозорите дјецу да не разговарају и не остварују контакт с њима, а нарочито да не пристају поћи с њима", прочитао је један родитељ.

Миленко Савичић, директор школе, у петак је појаснио да су такво упозорење ставили превенције ради, преносе "Независне новине".

"Након догађаја када је непознати мушкарац напао ученицу петог разреда Основне школе 'Јован Цвијић' одлучили смо родитеље упозорити да свакакви људи ходају градом, а у нашу школу ипак иду малољетна дјеца, те овај потез с упозорењем је само због тога", рекао је Савичић.

Он је истакао да од почетка другог полугодишта имају и полицајца који дежура, те да до сада нису имали проблема и да нису примијетили непознате људе у њиховом школском дворишту, али су упозорење ставили превентивно.

И друге школе траже начин да на још виши ниво дигну безбједност ученика, па неке разматрају плаћање приватних чувара, те видео-надзоре.

"Због догађаја који су се претходних мјесеци дешавали у неколико школа, а притом угрозили безбједност ученика, Савјет родитеља је одлучио спровести анкету која ће дати јасне показатеље да ли родитељи желе додатно обезбиједити школу и школско игралиште, а ових дана би резултати анкете требало да буду познати", казала је Бранислава Пејашиновић, директорка ОШ "Бранко Ћопић".

Жељка Опачић, директорка ОШ "Иво Андрић", истакла је да су у њиховој школи од 1. децембра повећане мјере безбједности те дежурства свих наставника и техничког особља за вријеме великог одмора.

Оливер Благојевић, предсједник Савјета родитеља ОШ "Змај Јова Јовановић", истакао је да су у њиховој школи покренули анкету да се види колико је родитеља заинтересовано да се у школском дворишту додатно обезбиједи видео-надзор, као и то да полицајци дежурају испред сваке школе.

Извор:Мондо.ба

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ојој

05.02.2016 21:02

А сто ђеца у Бањалуци?

ОДГОВОРИТЕ
Name

семберац

06.02.2016 09:57

Само мамузај Миле, овај народ и не заслузује боље. Напред наши само јаши...

ОДГОВОРИТЕ