Пола Скупштине због твита напустило салу

У Скупштини Србије у току је седница на којој посланици расправљају о предлогу премијера Александра Вучића за разрешење министра одбране Братислава Гашића. Међутим, посланици Српске напредне странке, Социјалистичке партије Србије и њихови коалициони партнери напустили су око 16.30, седницу, због увреде посланика Демократске странке Драгана Шутановца упућене председници парламента Маји Гојковић на друштвеној мрежи твитер.

Србија 05.02.2016 | 18:09
Пола Скупштине због твита напустило салу

Шутановац је на твитеру написао "Вучић о пристојности, Маја о поштењу, Марјан о култури... #реалитyСкупстина".

Иако су сви посланици владајуће коалиције напустили седницу, Зоран Бабић, посланик СНС потврдио је за "Блиц" да ће ипак бити гласања.

Док су посланици излазили из сале, премијер Србије Александар Вучић рекао је да му је жао што нема извињења од Шутановца и да би радо изашао са својим пријатељима, али да, као предлагач, мора да остане. Он је додао да се нада да су грађани све видели и да су схватили за какву Србију се ко бори.

Шутановац: Нисам хтео да вређам, већ да укажем на апсурд

Драган Шутановац казао је данас да је у твиту, због кога су посланици владајуће коалиције напустили седницу, хтео да укаже на апсурд, а не да увреди некога.

"Неко вас је обмануо, нико није написао или рекао 'Ко о чему Маја о поштењу'. Ја сам говорио о апсурду да нас Ви учите о пристојности, Марјан Ристичевић о култури, а Маја (председница Скупштине Србије Маја Гојковић) о поштењу, није се то односило на оно поштење на које Ви и Гашић мислите. А сви ми знамо колико је странака Маја Гојковић променила", рекао је Шутановац председнику Владе Србије Александру Вучићу на седници парламента.

Вучић је на то одговорио да није тачно објашњење Шутановца око твита, као и да "по обичају" не говори истину.

"Ви говорите - Вучић о пристојности ко војник о скраћењу, ко неко о поштењу...То је срамота за некога ко хоће да се бави јавним послом", казао је Вучић.

Како је новинарима рекла посланица СНС Марија Обрадовић, недопустиво је да се председница парламента вређа на такав начин и то у дану када се расправља о одговорности министра Гашића због јавно изговорне речи и увреде на рачун новинарке.

Обрадовић, иза које су стајале све посланице СНС, рекла је и да ће посланици те странке гласати за разрешење Гашића.

Она је затражила најоштрију осуду јавности, наводећи да Гојковић није заслужила такав однос.

"Шутановац је гурнуо прст у око данашњој расправи и на најнижи начин се изјацнио о Гојковић", рекла је Обрадовић.

Шеф посланика СНС Зоран Бабић је у скупштинској сали указао на спорни твит Шутановца, наводећи да је скандалозно то што је Скупштину упоредио са ријалити програмима.

Потпредседнику републичког парламента и посланику ПУПС-а Константину Арсеновићу позлило, па је превезен на ВМА, јавља РТС.

Шутановац и Вучић о одговорности

Премијер Вучић поручио је Шутановцу да је срамотно šто је министра Братислава Гашића означио одговорним за смрт мајора Војске Србије који се, наводно, убио због смањења плате за 10 одсто.

"Ви сте отпустили и оставили без посла и плате 10.070 припадника Војске Србије", рекао је Вучић и запитао да ли се неко од њих убио, не због смањења од 10 одсто, већ због губитка целе плате.

"“Колико њих се убило због вас? Срам вас било. Рекли сте да се неко убио јер му је смањена плата за 10 одсто. 10.078 је остало без посла, све сте ви те људе оставили без хлеба и овде нам џите предавање што смо морали да дајемо најтежу могућу инекцију да би земља преживела"”, рекао је Вучић Шутановцу.

Вучић је истакао и да наменска индустрија данас стоји боље, да постоји раст плата у војсци, да има нових 2.115 запосленх, да ће их бити чак и 3.000 више, а да би требало да буде позван и на отарање Капислане.

"Желимо да будемо пристојно друштво"

"Желимо да будемо пристојно друштво, а не балканска крчма", рекао је Вучић раније данас на почетку седнице. Он је додао да је то модел који треба Србија до поштује.

"Наше одлуке морају да буду пристојне и зато сам потписао предлог за разрешење Братислава Гашића, коју сам донео пре месец дана. Због учтивости, морала и поштења и да нам јавни дискурс не личи на ријалити шоу", рекао је Вучић и нагласио:

"Свако ко жени каже да клекне, тера је у сигурну кућу, без обзира да ли је имао такву намеру!".

Премијер је рекао, међутим, да је сигуран да Гашић није имао такву намеру.

"Гашић никада себи не би пожелео да клечи, а ни новинарки којој је то рекао, али је то рекао и зато треба да сноси одговорност, уз сво поштовање за добар рад који је пружио као министар одбране", истакао је Вучић и затражио да се пооштре казне за насиље над женама.

Вучић је рекао и да је предлог за разрешење Гашића по свему редак и "готово неуобичајен захтев".

"Поднео сам захтев због једне изјаве, али зато што је то много више од те једне изјаве и једне увреде", рекао је Вучић додајући да никоме неће да се због тога правда, ни себи, нити посланицима.

Вучић је нагласио да се од министара захтева учтиво, морално и поштено понашање.

"Одлуку о разрешењу Братислава Гашића с места министра потписао сам зато што наше друштво мора бити пристојно, а Србија пристојна, нормална и модерна држава", рекао је премијер.

Вучић о паду хеликоптера: Шта хоћете да кажете, да је Гашић убица?

Након што је посланик ЈС Драган Марковић Палма рекао да је пад хеликоптера у марту 2015. једина мрља ВС, премијер је навео да неће да бежи од те теме. "Знате ли колико би пута руски министар одбране Шојгу, који је један од најближих Путинових сарадниика морао да сноси одговорност због хеликоптера? Не један, не десет, него 31 пут. А знате ли колико би амерички министар одбране морао да сноси одговорност због исте ствари? Двадесет и четири пута, а нико њима није тражио оставку", рекао је Вучић.

Вучић је рекао да од пада хеликоптера направљена афера. "Шта сте хтели, да кажете да је Гашић убица", упитао је Вучић. Премијер Србије је навео и да му је тешко да у странци коју води - Српској напредној странци пронадје бољег човека од Гашића. "Мислим да је Гашић добар човек, вредан човек и добар домаћин", казао је он.

Према његовим речима, резултати које је Гашић постигао као министар одбране су изузетни.

"Онај ко се покаје и ко се постидео, моћи ће једном да се понаша другачије", оценио је Вучић.

"Он је то рекао тек тако и мора да сноси одговроност и политичке последице. Знам да он зна да није пристојно, јер није пристојно клечати, већ бити усправан и помоћи другима да буду усправни. Очекујем да у будућим делима покаже шта је научио", подвукао је Вучић.

Вучић је рекао да тражи од посланика да одлуку о разрешењу потврде због учтивости, моралности, поштења и поштовања, које морамо да покажемо према другима.

"Живот не сме да нам лични на балканску крчму или ријалити програм"

Према његовим речима, само пристојност може да нам помогне да нам живот не личи на ријалити и "балканску крчму".

Чињеница да је непристојност показао један од његових најближих сарадника, како је рекао, навела га је на размишљање и о сопственој одговорности и о томе колико се поштујемо и колико поштујемо и оне који су ван нашег живота, а жене су.

Лажне дипломе и министар Стефановић

Премијер Србије Александар Вучић подсетио је данас, реагујући на опаску Марка Ђуришšића о лажžним дипломама, да су факултети који издају лажне дипломе дозволу за рад добили за време власти демократа. Вучић је Ђуришšићу предложио и тестирање па да се утврди да ли је образованији он или неко од актуелних министара.

"Хоћете да говорите о другим људима, о којима говорите најлошије и да су ваљда мање образовани. Хајде да направимо било какав тест да установимо и да видимо да ли сте образованији од Небојше Стефановића, али то баш и није такав слућај", рекао је Вучић. Он је додао да је спреман да се организује тест у било којој сфери друштвеног живота.

"Ако се покаже да нисам у праву, сносићу одговорност, али онда и ви и ваше колеге да сносите одговорност. Договорићемо се и покушати да то направимо, пошто се очигледно мисли да је то веома важно за будућност Србије", рекао је Вучић.

"Пристојност је нешто што се тражи од свих нас и овде и у сваком другом простору. То је наша обавеза, утолико уколико желимо да живимо у земљи у којој ћемо поштовати све друге и они нас. То је модел који ћемо пружити свим грађанима", поручио је премијер.

Према његовим речима, понашање министара истовремено даје и оквир и ритам друштву, које ће и само бити онолико пристојно, колико су пристојни чланови владе.

"Поштовање за Гашићев рад"

"Зато и наше одлуке морају да буду пристојне, и зато - и само зато, потписао само одлуку о разрешењу коју сам пре више од месец дана донео, а која је данас пред вама", рекао је Вучић посланицима додајући да од њих очекује да ту одлуку и потврде.

„Ово је покушај да покажемо да смо научили и да можемо да мењамо себе, и присуством Гашића да покажемо да смо у стању и да људски и политички истрпи критику и он и ја, и цела влада", нагласио је Вучић додајући да је ово и доказ да валда не бежи од заказивања седница и целодневне расправе.

Он је истакао да ће онај који се покаје и због чега се постидео моћи једном да се промени, а они који то не ураде увек ће остати у свом муљу и никада неће бити бољи.

"„Молим да прихватите захтев уз сво поштовање за озбиљан рад који је пружио Гашић", закључио је премијер.

Премијер је рекао да очекује да ће посланици гласати по његовом захтеву, да се изјасне шта мисле, а када је реч о резултатима Гашића да има само речи хвале, да је био бољи од претходника, како у наменској индустрији тако и области самог министарства одбране.

"Осмехивао сам се на оне који су се иживљавали над Гашићем"

Вучић је, у наставку расправе, појаснио да смена Гашића треба да покаже чисто, бело и светло лице Србије. Одлуку је, како је навео, донео уз сагласност свих чланова владе а у складу с уверењем да се "морамо понашати озбиљније и одговорније".

Каже да се осмехивао на оне који су се изивљавали над Гашићем, а "много су тежим речима говорили о женама, а сви су се трудили да се то брзо заборави".

"Гашић је, међутим, остао парадигма за нешто непристојно не само зато што је гори од тих људи, већ јер је требало окривити владу коју водим", приметио је Вучић.

"Смена Гшића потребна је због пристојне Србије која не види политику у свакој речи, већ живи за будућност и другачије лице, а не за Србију свакодневних политичких намештаљки, интрига и политичких псовки", рекао је Вучић.

Тешко да ће се због тога ствари битно промени у јавном дискурсу, приметио је премијер, јер у нашој је земљи постала "богоугодна свака реч и она најнепријатнија ако је упућена неком из владе, а у супротном, ако се неко из владе усуди да одговори, биће разапет".

"Ипак, важније је какво друштво желимо, а не шта ће да кажу они који се баве покушајем доласка на власт, који само желе да врате привилегије и за то не бирају средства", поручио је Вучић оценивши да је Гашић добро обављао свој посао.

"Хајка на Гашића после хеликоптера"

"Знао сам шта је истина, и мотив и за то сам хтео да се борим, мислим да су сви нормални људи разумели. И то смо радили можда с више страсти, јер ужасни су били напади", навео је Вучић описујући хајку на Гашића након несреће с хеликоптером и оцењујући да је том хајком требало да се каже "да је неко убица".

Због тога су, додао је, и из извештаја о несрећи извлачили оно што им одговара, а тврдили да извештај није добар ако им несто у њему није одговарало.

"Кад им чињенице не одговарају тим горе по чињенице", приметио је Вучић.

"Био сам, међутим, ужаснут његовом реакцијом у обраћању новинарки, речником и позвао сам га истог секунда, а није ми било лако да пронађем бољег сарадника од Гашића, јер мислим да је добар човек, вредан, добар домаћин."

Али, закључио је, нешто мора да се промени.

"То једноставно не сме да се деси, то је незамисливо, и то је суштинска разлика. Боља, пристојнија и модернија Србија не може да се гради на таквом јавном дискурсу".

Окршај Вучића са опозицијом: Ви сте прислушкивали мене

Ви сте прислушкивали мене, обратио се премијер Александар Вучић данас одговарајући на примедбе посланика Марка Ђуришића (СДС) о прислушкивању, увредама, непримереном речнику...што је све ставио "на душу" актуелној власти.

У дискусији о предлогу за смену министра Братислава Гашића, а након оптужби опозиције, премијер је поменуо и случај у којем су њега у време претходне власти прискушкивали и то преко другог посланика којег су "означили" као ектремисту.

На примедбу да Гашић није добро сарађивао с омбудсманом, Вучић је рекао да је то и сам замерио министру одбране, мада се, додао је, лично није увек слагао са ставовима Саше Јанковића.

"Кажете да сам замерао некоме ко протестује. Никада никоме, једино што сам рекао је да не бих поклекао под притиском протеста јер верујем да штитим истину", одговорио је Вучић Ђуришићу, додајући да је у земљи широко право на окупљање те да никад није било ниједног инцидента чак и у случајевима кад су протестовале и врло екстремне групе.

Тешко му је, како је рекао, да говори о увредама, које су наводно чланови његовог кабинета или партије изговорили било коме у опозицији.

"Тешко ми је да о томе говорим, јер готово да без увреда ништа друго нисмо ни чули. Чим је озбиљна расправа о нечему, ми бисмо долазили до увреда. Хоћете да причам како су се многи функционери радовали покличима "спаси Србију..."...никад нико од нас није подржао то ни тада", навео је Вучић.

А кад се говори о речнику - људи добро чују и виде, ни ђубре, ни стоко, ни битанго није изашло из мојих уста, а кад изађе из Бабићевих ја сам га опоменуо, рекао је премијер и додао да је једног опозиционог лидера и сам позвао уз извињење.

Све то, међутим, било је неопходно у кампањи хистерије, лажи и бруталних нестина, које су пратиле читаву причу о "гресима" Братислава Гашића, закључио је премијер.

Вучић је истакао и да се у време претходне власти никада није догодило да функционер буде смењен због непристојности, и навео низ ситуација у којима се потпредседник Демократске странке Горан Јешић непристојно понашао према новинаркама.

Вучић је у Скупштини Србије коментарисао наводе опозиције, који су рекли да су дочекали редак дан да неки функционер буде смењен, и поручио да с њима тај дан никад није дочекан.

Седници присуствују премијер Вучић, Гашић о чијем разрешењу се расправља, као и министри за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Александар Вулин, министар финансија Душан Вујовић. Вујовић би, иначе, требало да врши дужност министра одбране после смене Гашића, а до избора новог министра.

Вучић и Гашић су у Скупштини дочекани аплаузом.

Гашић је уочи седнице "Блицу" потврдио да ће се појавити пред посланицима. На питање да ли ће бити смењен, он је одговорио:

"Не бих да коментаришем да ли ћу бити смењен, видећемо", рекао је Гашић за "Блиц" на питање шта очекује од данашњег састанка.

Посланици подржžавају смену Гашšића - разлози различити

Посланици СПС и НС подржаће предлог премијера Александра Вучића за смену министра одбране Братислава Гашића, због тога што министри својим изјавама морају да пруже пример целом друштву, док ће посланици опозиције то учинити због афере хеликоптер и што се извинио новинарки "кад је схватио да су камере укључене".

Подршку предлогу премијера Србије Александра Вучића за разрешење министра одбране Братислава Гашић данас су дале посланичке групе СВМ, ЈС, ДХС С-СПО и СДПС, из којих је поручено да се тиме уводи нова пракса у Србији, а то је одговорност за изговорену реч.

Лидер Јединствене Србије Драган Марковић Палма најавио је данас да ће посланици те странке гласати за Гашићеву смену, али је похвалио рад Војске Србије.

"Војска Србије није имала мрље, осим тог хеликоптера, али свакоме може да се деси тако нешто и за то сноси одговорност", рекао је Палма.

Он је сагласан је са премијером да Гашић мора да сноси одговорност због таквог обраћања новинарки, али га је позвао да то буде исти критеријум за све.

"У парламенту има 250 посланика, а најмање њих 50 је требало да буде смењено због термина који су користили", рекао је Марковић, додајући да је, за време мандата Гашића, Војска Србије остварила значајне резултате, као и наменска индустрија.

Марковић је на рачун Гашића изнео неколико похвала, да је добар домаћин, да има велику породицу и децу, добар предузетник и министар, да је веома добро обављао задатке који су стављени пред њега, а у једном моменту је омашком рекао да је и високи функционер ЈС, на шта му је премијер у шали одговорио да је то схватио као његову жељу, али да је Гашић ипак потпредседник СНС.

Посланица СВМ Елвира Ковач напоменула је да је премијер испунио обећање да министар Гашић више неће обављати ту функцију, што СВМ цени.

Подсетила је да у Србији још увек постоје групе које су рањиве, да је једна од основа за дискриминацију пол, а да је одлука премијера пример позивања на одговорност за јавно изречено.

"Сви представници власти у Србији имају обавезу да се боре против стереоптипа, добро је што се Гашић врло брзо извинио", рекла је Ковач, поручујући премијеру и да од стране СВМ има партнера за заједнички рад на циљевима владе.

Мијатовић: Изјава несмотрена и непримерена, али извињење искрено

Посланик ДХС С-СПО Александар Чотрић рекао је да је проблем починити грешку, али да је много већи ако се она не призна и не исправи.

Чотрић је рекао да се премијеровим потезом уводи принцип одговорности за речи и поступке, да је то нешто ново и да није забележно до сада.

Милорад Мијатовић каже да је одговорност за изговорену реч ново у Србији, а да то значи да се Србија мења на боље.

"Изјава коју је дао Гашић дао је несмотрена и у овом времену непримерена, али позањући га знам да је поштен и одговоран и да је његово извињење било искрено", рекао је Мијатовић.

Када је реч о ПУПС-у, разлог да подрже разрешење је одговорност за јавно изговорену реч. Лидер ПУПС-а Милан Кркобабић да се данас мења политичка историја земље, будући да се по први пут дешава да неко одговара због јавно изговорене речи.

Живковић: Ово је најмања влада у историји човечанства

Лидер Нове странке Зоран Живковић сматра да је данашња седница парламента, на којој се говори о разрешењу министра одбране Братислава Гашића, фарса.

Живковић је новинарима у парламенту рекао да је намера премијера Александра Вучића да се представи као “врховни заштитник свих цивилизацијских вредности, а тиме и права жена и њихова заштита од сексуалног узнемиравања и ружних речи”.

"“Подсећам да је српска јавност одавно упозната са његовим хуманим радом још од 90-тих година када је био министар информисања и јасно показивао цивилизацијске вредности. Ја сам сигуран да се ту ништа није променило...”", рекао је Живковић.

Он сматра и да Гашић није крив због непримерене изјаве новинарки, већ да је крив Вучић, најпре што га је поставио на то место, а онда и што га није сменио после хеликоптерске несреће 13. марта прошле године.

Живковић каже и да то није једина кривица Вучића, да влада има много афера и да је добро “што ће пасти на предстојећим изборима”, када ће, уверен је, његова странка показати шта је будућност Србије и вратити Србију на прави пут, пут 5. октобра и Ђинђића.

Он је у наставку седнице оценио да досадашњи министар одбране Братислав Гашић неће бити упамћен по проблематичној изјави упућеној новинарки, већ зато што није могао да нађе акумулатор за Миг 29.

"Гашић ће бити упамћен што није могао да нађе акумулатор за миг 29, него је то морао Путин да му тражи", рекао је Живковић током скупстинске расправе.

Он је рекао да би Гашић требало да буде смењен, али и поручио да је радио оно што је видео и у чему се угледао на премијера, објашњавајући да је "недопустиво и оно што је урадио Вучић Ољи Бећковић и Даници Вучетић.

"Оне су обе морале да побегну из новинарства, јер их је Вучић сменио", рекао је Живковић.

Живковић је такође рекао да други министри уче од свог председника, приметивши да је ова влада најмања у историји човечанства.

"Влада има једног министра, сви остали су статисти. Кад год неког неко пита нешто озбиљно, они кажу 'како одлучи председник владе'", рекао је.

Живковић је током расправе упитао премијера и зашто се хвали суфицитом, уместо да га подели пољопривредницима и радницима без посла, којима држава дугује плате

Вучић на то указао да се влада свакога дана бори за фабрике које је бившšа власт уништавала, препродавала, приватизовала, а од чега су се само тајкуни богатили.

Вучић је рекао да без одговорности и пристојности неће бити модерне Србије, и да бројке које износе међународне финансијске институције говоре најбоље да се ситуација поправила, а биће још боље ако се настави са тешким реформама.

„Ви бисте да држите политику Србије у прошлости бахатости, без икаквих аргумената, недовољног образовања, која би требало све да нас удави у тај муљ. Ми то нећемо дозволити јер имамо право да се боримо за будућост Србије. Циљ је да Србија буде другачија од онога за шта се ви залажете", нагласио је он.

Премијер је рекао да је влада поносна што је незапосленост за девет одсто нижа у односу на пре четири године.

Филиповски: Због умора и разних околности, излетела му је та реченица

Шеф посланика СПС Ђорђе Милићевић изјавио је данас да ће та странка прихватити сусугестију премијера за смену Гашића, али и предлог да посланици морају да буду пример за читаво друштво.

"Подржавамо разрешење, али не зато што није добро радио, већ зато што министри својим изјавама морају да буду пример целом друштву", истакао је он.

Милићевић је навео да је потребно да се из јавног дискурса избаци све негативно што може да се дефинише као насиље, како би Србија постала пристојна земља у којој ће се пристојно комуницирати.

Шеф посланика СПС је навео да је мишљење те странке да је и Гашић поштено и одговорно радио свој посао, те да је радио бар 10 пута више и боље од оних који га критикују.

Дубравка Филиповски (НС) изјавила је да ће посланичка група Нове Србије подржати предлог премијера о разрешењу, али не зато што, како је навела Гашић није имао запажене резултате, већ зато што је због умора или околности, рекао новинарки непристојну реченуцу.

Она је рекла да жели да, као чланица скупштинског одбора за обрану и унутрашње послове укаже и на добар рад Гашића и сарадника, који су том одбору подносили извештаје о резултатима рада.

"Због умора, разних околности, излетела му је реченица којом је увредио новинарку, али је добро што се одмах извинио и покајао", рекла је Филиповски.

Ђуришић: Нема разрешења афера

Марко Ђуришић испред посланика Социјалдемократске странке-Заједно за Србију-Зелени Србије поручује да, ако се желела показати политичка пристојност, Гашић је требало да се извини новинарки одмах, "а не тек увече када је схватио да је све снимљено и када је његова изјава постала тема у јавности".

Он је рекао да ће те странке гласати за разрешење Гашића, али зато што није расветљена афера хеликоптер, шта су радили припадници у обезбеђењу брата премијера и градоначелника Београда, што није расветљено незаконито праћење представника политичких странака од стране ВБА, што није добијен одговор о афери прислушкивања, и због вређања новинарке, као и што се министар извинио тек након што је то постала тема.

Ђуришић је критиковао премијера што је рекао да одбија да слуша критике на рачун пада хеликоптера, и додао да се у Скупштини није расправљало о сукобу жандармерије и Кобри које су чувале брата шефа српске владе.

Он је казао да се чека на разрешење разних афера већ годинама и да не верује да је политика која се води последње четири године није политика која води Србију у бољитак.

Расправа у Парламенту дешава се скоро два месеца од најаве да ће бити смењен због увредљивих порука упућених новинарки ТВ Б92.

Гашић је 6. децембра прошле године у Трстенику новинарки Б92 Златији Лабовић упутио сексистичку поруку. Увреда је изазвала бројне критике новинарских удружења и јавности, а премијер Александар Вучић најавио је да ће Гашић због тога бити смењен.

Вучић је 30. јануара потписао захтев за разрешење Гашића и овластио министра финансија Душана Вујовића да обавља дужност министра одбране до избора новог. Према Пословнику о раду парламента, предлог за разрешење премијер подноси председници Скупштине у писаном облику и има право да га образложи.

Гашићу ће мандат престати уколико предлог за његово разрешење подржи већина, односно најмање 126 посланика у Скупштини Србије.

Према Закону о влади, уколико парламент смени Гашића, премијер треба да у року од 15 дана, од дана престанка мандата, предложи парламенту новог министра.

Левица Србије ће гласати за смену министра одбране Братислава Гашића, изјавио је данас лидер Покрета Борислав Стефановић и затражио од премијера да каже да ли ће министар Гашић сада бити награђен, имајући у виду примере из прошлости.

"“Одласком Гашића нисмо добили никакву потврду да ли ће он прећи на неко добро плаћено државно место или не. У сваком случају, не верујем да било ко у Србији не зна за случај Горана Кнежевића, који данас ради у једној компанији за енергетику и прима преко миллион динара месечно"”, рекао је Стефановић новинарима у парламенту.

Говорећи о разлозима за смену, Стефановић је навео лошšе стање у војсци и у наменској индустрији, те пад хеликоптера.

"“Ово данас што се дешава у скупштини је нека врста политичког циркуса, зато што министар Гашић присуствује, али не може да говори, јер у његово име говори премијер Вучић, чиме се показује да ниједан министар у овој влади није ништа друго него лош саветник премијера Вучића"”, истакао је он.

Извори: Тањуг / Бета / Блиц / РТС

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ре

05.02.2016 17:30

Да ли је ово ико процитао?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обичан човек

05.02.2016 17:55

Скинуто је са насловне стране брзином свјетлости. Само је лијепо бити глуп.Само тако живот пролази у весељу. Вас Ре лично поздрављам и добро сте примјетили.Лакрдија је и у Србији....Боже;гдје ићи док још није ред дошо ићи код тебе.Поздрав свима.

Name

Обичан човек

05.02.2016 17:45

Дали је ово да се "керамичар" остави на дужности Министра Војног.Не;ја мислим да је ово она "тица Тwиттер" извршила државни удар и то преко власти.Можели власт извршити државни удар,ето види може.Али нисам знао да може кад је Вучић у држави.Мислио сам да се то тад неможе догодити.Један од услова је да он буде заузет пословима у иностранству. Ваљда неће ни сад.????????

ОДГОВОРИТЕ