АБА - Џикић: Задар спада у атлетски врх АБА лиге!

Тренер Партизана Александар Џикић рекао је да верује да ће енергија и жеља његове екипе у предстојећој утакмици против Задра бити на задовољавајућем нивоу.

Кошарка 06.02.2016 | 14:20
АБА - Џикић: Задар спада у атлетски врх АБА лиге!

Партизан у суботу од 21 час у хали Пионир дочекује Задар у утакмици 23. кола Јадранске лиге.

"Ми смо се током прошле седмице бавили највише собом због неких здравствених проблема. Покушали смо да из тренажног процеса извучемо максимум. Није било лако јер смо имали проблема, пре свега, на позицији плеја, јер су и Александар Цветковић и Џамар Вилсон тек јуче тренирали са тимом. Генерално, наступићемо комплетни, а у каквом стању видећемо", рекао је Џикић на конференцији за новинаре.

"Друго питање за утакмицу са Задром је - како ће се екипа понашати у ситуацији да је постављена пред императив победе, јер би победа завршила ту причу о опстанку, што је наш први циљ. Како ће играти пред пуном двораном, како ће играти у утакмици кад се нешто мора? Остаје да видимо. Верујем да ће нам енергија коју ћемо да потрошимо на терену и жеља за победом помоћи да у суботу крајњи резултат буде у нашу корист", додао је Џикић.

Црно-бели су 10. на табели регионалног такмичења скором од девет победа и 13 пораза, а тријумфом у утакмици против Задра направили би одлучујући корак ка опстанку у лиги.

Џикић је упозорио да неће све зависити од његове екипе.

"Задар је екипа која атлетски спада у сам врх лиге, то је екипа у којој су пола тима врхунске атлете. За разлику од ове четири утакмице које сам до сад водио, имаћемо прилике да играмо против другачије екипе. Сада ћемо играти са брзим, високим момцима, то ће захтевати одредјене адаптације да би резултат био повољан", рекао је тренер Партизана.

Партизан је у прошлом колу изгубио од лидера Јадранске лиге, екипе Будућности, а Џикић је истакао да није незадовољан том утакмицом.

"Ниједну утакмицу ја не представљам као питање живота и смрти, јер ћеш онда много пута бити мртав током сезоне. Нисам незадовољан, играли смо против тима који је у врху, који нема пораз на домаћем терену. Будућност је квалитније саставе од нашег растурала, тако да сам неким деловима задовољан. То је иза нас, грешке хоћемо да препознамо, признамо и да њима радимо да се не би понављале", навео је он.

Играч Партизана Чедомир Витковац навео је да његова екипа мора да одигра паметно меч против Задра.

"Долази нам у госте изузетно незгодна екипа која игра у одличној форми... За нас је меч резултатски битан и сигуран сам да ћемо бити на највишем нивоу. Сви знамо кроз шта смо пролазили ове године, морамо да будемо паметни и да приведемо сезону крају како треба", рекао је Витковац.

Коментари / 0

Оставите коментар