Новак: Роџер је инспирација, желим као он!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић рекао је да му чињеница да Роџер Федерер у 35. години игра на највишем нивпу представља инспирацију.

Тенис 06.02.2016 | 12:20
Новак: Роџер је инспирација, желим као он!

Српски тенисер доминантан је у светском тенису последњих година, а протекле недеље је у Мелбурну освојио свој рекордни шести Аустралијан опен и укупно 11. Грен слем.

Ђоковић је још увек далеко од апсолутног рекорда по броју освојених Грен слемова који са 17 држи Роџер Федерер. Српски тенисер, који у мају пуни 29 година, каже да ће покушати да, као и Федерер, игра на највишем нивоу и када зађе у четврту деценоју живота.

Федерер по многима, али и по сопстевном признању, игра врхунски тенис иако има 34 године. У протекле две године играо је у три Грен слем финала, а у Мелбурну је заустављен у полуфиналу. На та четири Грен слема зауставио га је Новак Ђоковић.

„Роџер је на много начина инспирација многим људима. Он је велики шампион, неко ко је веома истрајан. Он наставља да игра у својим годинама на највишем нивоу. Одиграли смо прошле године два Грен слем финала, на Вимблдону и УС опену. Стигао је поново у Мелбурну до полуфинала, тако да дефинитивно не одустаје. Он осећа да још увек може да се бори за највеће трофеје и не видим због чега би престао да игра. Не постоји разлог. Он игра на веома високом нивоу. Креће се добро, игра сјајно, а има 34 године“, рекао је Ђоковић.

Најбољи тенисер света каже да га Федереров пример охрабрује јер, како каже, има жлеју да игра тенис још барем пет година на највишем нивоу.

„То и мени даје одређени комфор и узбуђење јер дефинитивно имам осећај да имам испред себе још много година. Да ли ћу успети да у тим годинама играм на том нивоу? Не знам, али ћу свакако дати све од себе“.

Коментари / 0

Оставите коментар